Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απεργούμε και βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο

05.04.2022 /

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ

Συγκέντρωση 10πμ – Κεντρική Πλατεία Τρικάλων

Απεργούμε και βγαίνουμε στους δρόμους

ενάντια στην ακρίβεια και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο

«Όλοι στην απεργία ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο».

Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος στα Τρίκαλα έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ταξικών –αγωνιστικών συνδικάτων και σωματείων και συμπαρατάσσονται μαζί μας για την επιτυχία της Απεργίας της Τετάρτης 6 Απρίλη. Καλούμε  όλα τα σωματεία των Τρικάλων , σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς,  κάθε εργαζόμενο, κάθε συνταξιούχο , κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε γυναίκα , νέο και νέα  που έρχονται  αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ. Τους καλούμε να απεργήσουν και να βγουν στο δρόμο του αγώνα . Να βουλιάξει η κεντρική πλατεία των Τρικάλων!

Για να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς ,  να γίνει το συλλαλητήριο η εργατική – λαϊκή απάντηση στην ακρίβεια και τα κυβερνητικά μέτρα-ψίχουλα, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας, στις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής. Προτάσσοντας στις διεκδικήσεις μας την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, με την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, με μέτρα προστασίας από την ακρίβεια που καλπάζει.

Είναι η ώρα τα Συνδικάτα, οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις και οι φορείς του μαζικού  λαϊκού κινήματος, όσοι λένε «φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο» να πάρουμε στα χέρια μας πιο αποφασιστικά την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας.

Η Πανελλαδική πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη μπορεί να αναδείξει ότι η δύναμη βρίσκεται στην λαϊκή  οργάνωση  και πάλη.

Γιατί τίποτα δεν κερδήθηκε,  περιμένοντας «σωτήρες», τίποτα δεν κατακτήθηκε με ανοχή στους εκμεταλλευτές μας , τίποτα δεν ήρθε με προσμονή από τα «ψεύτικα λόγια , τα μεγάλα» κυβερνώντων ή από την αναμονή κυβερνητικής αλλαγής. Μόνο απογοητεύσεις είχαμε στηριζόμενοι σε  συμβιβασμένες φιλοκυβερνητικές και φιλοεργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες

Ότι κέρδισε ο λαός μας,

 το κέρδισε με τη δική του οργάνωση και τους αγώνες του!

Όλοι εμείς που συσπειρωνόμαστε στα ταξικά αγωνιστικά σωματεία των Τρικάλων ,που συσπειρώνεται ο βασικός κορμός της εργατικής τάξης στα Τρίκαλα , που με συνέπεια , μαζικότητα , δυναμική και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας αλλά και στα κοινά μας συμφέροντα με τους μικρομεσαίους  ΕΒΕ , την αγροτιά , τους φοιτητές οργανώνουμε  την Απεργία στις 6 Απρίλη όπως εδώ και πολλά χρόνια. Αγωνιζόμενοι για την ανασύνταξη ,την αναζωογόνηση του εργατικού –λαϊκού κινήματος , για να δώσουμε πνοή στη δύναμή μας!

Τώρα Βροντοφωνάζουμε: Ως εδώ και μη παρέκει!

 

Μπαίνουμε μπροστά στη μάχη με στόχο να μετατραπεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη σε σταθμό αποφασιστικής κλιμάκωσης της πάλης για να μην πληρώσει ο λαός τον λογαριασμό του πολέμου, την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που εξανεμίζουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα

 • Για να αντισταθούμε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σαρώνει το εισόδημά μας, στη φοροληστεία και να δυναμώσουμε τον αγώνα υπεράσπισης του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών.
 • Γιατί μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον ανταγωνισμό της με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. για τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή.
 • Για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για καμία εμπλοκή-συμμετοχή στο βρώμικο πόλεμο, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών.

 

 Διαδηλώνουμε, διεκδικώντας:

 

 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
 • Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
 • Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια
 • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
 • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
 • Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού, με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
 • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
 • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

 

 • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ●
 • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ●
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ● ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ●
 • ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ●
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙOYΧΩΝ ΙΚΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ●

 

[fbcomments]