Κυριακή 05.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απεργία Υγειονομικών την Δευτέρα στο Γ.Ν. Τρικάλων

19.03.2022

ΌΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων,

  • επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και επέκτασης των πληρωμών από τους ασθενείς, της κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας για τους εργαζόμενους.

ΟΧΙ στις περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα,

  • τη φοροληστεία και τις  συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα,
  • το ρεύμα και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 4 ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00Π.Μ.–3:00Μ.Μ. OΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.
Στις 11:00π.μ. στον Προαύλιο χώρο του Γ.Νοσοκομείου.

(όπως καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. με απόφαση της Ομοσπονδίας ΠΟΕΔΗΝ)

Έχουν περάσει  δύο χρόνια από την πανδημία του κορονοϊού και όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια υγεία, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών μας. Επαναλαμβάνεται  η μετάδοση  από covid-19, Είδη αρκετοί συνάδελφοί μας Υγειονομικοί, πάνω από 50 νοσούν στο Γ.Ν.Τρικάλων. Επίσης αρκετά τα περιστατικά και στο νομό μας με covid-19 .Τα περιστατικά ασθενών με covid-19 που νοσηλεύονται στις κλινικές covid  του Νοσοκομείου , έχουν αυξηθεί, θυμίζοντας το 2ο  και 3ο κύμα!  

Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με απανωτές βάρδιες και εξοντωτικές εφημερίες χωρίς άδεια και ρεπό, εξουθενωμένοι για να κρατήσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας όρθιο. 

Ταυτόχρονα, επιμένουν να διατηρούν «παγωμένους» τους βασικούς μισθούς μας – ενώ η ακρίβεια «θερίζει» – και αρνούνται την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ενώ σχεδιάζουν περικοπές ή και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος για χιλιάδες εργαζομένους.

Η πανδημία αξιοποιήθηκε για να περάσουν μία σειρά αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του «εχθρού λαού». Ο εμβολιασμός από όπλο της επιστήμης, αξιοποιήθηκε για απολύσεις, εκβιασμούς, διαίρεση των εργαζομένων και ενίσχυση των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.

Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους !

Την ίδια ώρα  χιλιάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) εργάζονται στα νοσοκομεία, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις, με μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με τους μόνιμους.

Η κυβέρνηση τους κρατάει σε ομηρία δίνοντας τους άλλη μια ολιγόμηνη παράταση, εξαιρώντας ταυτόχρονα τους συμβασιούχους ΣΟΧ που εργάζονται σε καθαριότητα και εστίαση των νοσοκομείων γιατί σχεδιάζει τις υπηρεσίες αυτές να τις παραδώσει σε εργολαβικές εταιρίες.

Η κυβέρνηση λοιπόν  αντί να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και να τους μονιμοποιήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γνωρίζοντας  ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , οδηγεί ένα μεγάλο μέρος αυτών των εργαζομένων στην απόλυση!!!

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις ανατιμήσεις, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό – τους επιχειρηματικούς ομίλους και  την πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. που τους υπηρετεί 

Απαντάμε μαχητικά με μαζική συμμετοχή στην 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

  • Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας.
  • Ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και της Ειδικής Εισφοράς για το Τ.Π.Δ.Υ.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. 
[fbcomments]