Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απατεώνας έκλεψε χρυσαφικά από 79χρονη για να μη λιώσουν από … βραχυκύκλωμα

13.08.2017 /

Του παρέδωσε ακόμη και τη βέρα
* Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά εύσωμο άνδρα, που φορά φόρμα εργασίας και εξαπατά ανυποψίαστους ηλικιωμένους

Ακόμη και τη βέρα που φορούσε για μην… λιώσει από ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα, έδωσε μια 79χρονη Λαρισαία, σε έναν απατεώνα που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ..
Ο άγνωστος άνδρας νωρίς χθες το πρωί βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη, στο σπίτι όπου ζει η 79χρονη με τον κατάκοιτο άνδρα της. Ο απατεώνας συστήθηκε στην ανυποψίαστη γυναίκα ως ηλεκτρολόγος, στον οποίο ο γιός του θύματος του «ανέθεσε» την επιδιόρθωση βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του διαμερίσματος.
Έτσι ο απατεώνας ανέβηκε στον 1ο όροφο όπου είναι το διαμέρισμα της 79χρονης στην οποία και τόνισε πως πήγε «για να επισκευάσει τη βλάβη στο ρολόι της ΔΕΗ». Ζήτησε μάλιστα από την 79χρονη επειδή θα άνοιγε τα φώτα, να βάλει τα χρυσαφικά που έχει σε ένα σεντόνι για να μη… λιώσουν στην περίπτωση βραχυκυκλώματος.
Όπως και έπραξε η γυναίκα που πείσθηκε από τον απατεώνα στον βαθμό μάλιστα που έβγαλε την καδένα με τον σταυρό που φορούσε, τη βέρα, τα σκουλαρίκια καθώς και τρία δαχτυλίδια που φορούσε επίσης και τα άφησε όντως στο σεντόνι με τα άλλα χρυσαφικά.
Ο απατεώνας δεν αρκέστηκε ωστόσο σε αυτά αλλά ρώτησε την 79χρονη αν έχει και άλλα χρυσαφικά. Η 79χρονη απάντησε θετικά στον άνδρα και μαζί πήγαν στο ισόγειο του σπιτιού όπου πήρε και τα υπόλοιπα χρυσαφικά, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.
Με τον απατεώνα να εξαφανίζεται στη συνέχεια και την 79χρονη να διαπιστώνει εκ των υστέρων πως ο «απεσταλμένος» του γιού της, κάθε άλλο παρά ηλεκτρολόγος ήταν.
Με αφορμή την απάτη, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί έναν εύσωμο, μελαχρινό άνδρα ηλικίας 40 – 45 ετών, ο οποίος φορά φόρμα εργασίας για να πείθει τα υποψήφια θύματά του.