Τετάρτη 05.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απαρηγόρητος Ουκρανός είδε τη γυναίκα και τα παιδιά του νεκρούς στο Twitter

10.03.2022

Ένας Ουκρανός είπε ότι έμαθε ότι η γυναίκα και τα δύο παιδιά του είχαν σκοτωθεί από ρωσικά πυρά όταν είδε ανάρτηση στο Twitter με τα πτώματά τους.

«Αναγνώρισα τις αποσκευές, έτσι το κατάλαβα» είπε στους New York Times ο Σέρχι Περεμπίνις.

Η Τετιάνα Περεμπίνις και τα δύο παιδιά τους, Μικίτα , 18 ετών και Αλίσα, 9 ετών, σκοτώθηκαν στο Ιρπίν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν. Το 2014 είχαν εγκαταλείψει την ανατολική Ουκρανία και είχαν εγκατασταθεί στο Κίεβο εν μέσω των συγκρούσεων ανάμεσα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τους αυτονομιστές που υποστηρίζει η Ρωσία.

Φωτογραφία της νεκρής οικογένειας δίπλα σε ένα μνημείο για θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα των New York Times.

«Όλος ο κόσμος θα έπρεπε να μάθει τι συμβαίνει εδώ» είπε ο Σέρχι, που είχε πάει να φροντίσει την άρρωστη μητέρα του πριν ξεσπάσει ο πόλεμος.

Όπως είπε στην εφημερίδα, για να γυρίσει στο Κίεβο αναγκάστηκε να μπει στη Ρωσία και μετά να πετάξει στο Καλίνινγκραντ προκειμένου να περάσει στην Πολωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο, είπε στους Ρώσους στρατιώτες στα σύνορα με την Πολωνία «ολόκληρη η οικογένειά μου σκοτώθηκε σε αυτό που εσείς λέτε ειδική στρατιωτική επιχείρηση και εμείς λέμε πόλεμο. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε σε μένα, δεν έχω τίποτα να χάσω».

Ο ίδιος έκανε ανάρτηση στο Facebook στα ρωσικά, γράφοντας πως η δοκιμασία του είναι «σαν ταινία τρόμου…είναι δύσκολο να τα βλέπεις αυτά όταν η αγαπημένη σου γυναίκα κείτεται σε μια μαύρη σακούλα στο πάτωμα». Επίσης, τόνισε πως θα αγωνιστεί για να απονεμηθεί δικαιοσύνη.
huffingtonpost.gr