Πέμπτη 22.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ…

13.03.2020 /

Του Δημήτρη Σαμαρτζή

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ…

ή τίποτα μετά τον ιό δεν θα είναι το ίδιο..
(Λίγες σκέψεις μου σχετικά με τα τεκταινόμενα γύρω μας)
————————————————————————
Ζούμε το τέλος της μεταβιομηχανικής εποχής.
Ζούμε το τέλος των ιδεολογιών και των θρησκειών με τον τρόπο τουλάχιστον που μέχρι σήμερα χειραγώγησαν και καταδυνάστευσαν τις κοινωνίες των ανθρώπων.
Βιώνουμε την απαρχή μιας καινούργιας εποχής και την θέση των δυο, καταλαμβάνει η Γνώση.
Θα ζήσουμε άραγε και το τέλος του ανθρώπου όπως μέχρι σήμερα τον γνωρίζαμε?
Οι εξελίξεις τρέχουν και έφτασε η στιγμή που η τεχνολογία προχώρησε τόσο ώστε πλέον η ανάγκη για ανθρώπινη εργασία είναι πραγματικά ελάχιστη.
Το καπιταλιστικό μοντέλο εξάντλησε τις αντοχές του και οι κυκλικές κρίσεις συνεχίζονται πιο άγριες από ποτέ, ενώ πλέον δεν χρειάζεται ούτε τα πάμφτηνα εργατικά χέρια των τριτοκοσμικών χωρών που αφαίμαξε επί δεκαετίες.
Τώρα εισέρχεται σε νέα φάση, καθώς πλέον τα επιτεύγματα στο χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης, φέρνουν μια πραγματική επανάσταση, στον τρόπο, που αντιλαμβανόμασταν, ως τώρα την βιομηχανική παραγωγή.
Η τρισδιάστατη εκτύπωση επιτρέπει, τη σάρωση και την αναπαραγωγή αντικειμένων, μέσω μιας πλαστικής ή μεταλλικής σκόνης, ενώ η τεχνολογία που βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, επιτρέπει μέχρι και την εκτύπωση ολόκληρων κτηρίων.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία των ανθρώπων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ από τα συντελούμενα στον χώρο της επιστημονικής κοινότητας καθώς η παγκόσμια διακυβέρνηση έχει φροντίσει γι’ αυτό με τη συνέργεια βέβαια των επιστημόνων που αποκαλύπτουν μετά την πάροδο 50 και πλέον ετών τις πραγματικές δυνατότητες της επιστήμης ενώ πολλές δεν τις αποκαλύπτουν ποτέ.
Με τα νέα δεδομένα καταργείται πλήρως η ανάγκη για γραμμή παραγωγής.
Το έργο είναι πλέον σημαντικότερο από την ίδια την κατασκευή. Με την ανάπτυξη του διαδικτύου, έχουμε μια άνευ προηγουμένου δωρεάν ανταλλαγή και κοινοτική συνδιαμόρφωση των πνευματικών προϊόντων, όπως το λογισμικό ανοικτού κώδικα.
Σχέδια μηχανημάτων και συσκευών μπορούν να ανταλλάσονται και να αναπαράγονται, οπουδήποτε στον κόσμο, με τεράστια εξοικονόμηση πόρων ενώ παύει πλήρως η ανάγκη ενεργοβόρων μεταφορών, από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη.
Η Κίνα δείχνει τον δρόμο με στρατιές υπάκουων και φοβισμένων δούλων..
Εισερχόμαστε σε μια φάση παγκόσμιας ψηφιακής διακυβέρνησης, την οποία ασκούν οι εταιρίες, έχοντας φροντίσει είτε να τοποθετήσουν φαιδρά και ανόητα πρόσωπα στη θέση ηγετών, είτε να εξευτελίσουν και να εξαγοράσουν πλήρως τους αντιστεκόμενους.
Η εικονική πραγματικότητα είναι παρούσα και θα προκύψει ως μια ανάγκη και όχι ως επιβολή.
Υπό το καθεστώς του τρόμου σε κρίσεις όπως η σημερινή οι πληθυσμοί όχι μόνο θα είναι υπάκουοι αλλά θα ελέγχονται πλήρως στο παραμικρό, το πλαστικό χρήμα και οι διαδικτυακές συναλλαγές θα κυριαρχήσουν και η παιδεία, η υγεία και η δικαιοσύνη θα εξυπηρετούν και θα εξυπηρετούνται διαδικτυακά.
Όποιος δεν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο δεν θα υπάρχει, δεν θα μπορεί να ζήσει.
Τον έλεγχο τον έχουν 100% αυτοί που έχουν την γνώση.
Ποιοι (κατ)έχουν την γνώση όμως;
ΟΙ ΛΥΚΟΙ…
Ο ιός είναι δικό τους κατασκεύασμα (όποιος με παρακολουθεί θαρρώ δεν έχει αμφιβολίες..), το χρονικό σημείο που επέλεξαν για την διασπορά είναι δικό τους, οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά είναι εξολοκλήρου δικές τους επιλογές και θα είναι μόνιμες και μετά την κυκλοφορία του εμβολίου…
Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων από καταβολής τους, η ιστορία γράφτηκε με αίμα αθώων και ιδρώτα δούλων, έτσι είναι οι εξουσίες, αδίστακτες και αιμοδιψείς αλλά και η ζωή πάντα βρίσκει τον δρόμο…
Έχουμε χρέος να επιβιώσουμε, έχουμε χρέος να αντισταθούμε..
Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα παιδιά των ανθρώπων..
Τα χειρότερα δεν είναι αυτά που ζούμε..

Ο Δημήτρης Σαμαρτζής είναι δικηγόρος.