Τρίτη 18.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Αντίο» σε μια ιδιοφυΐα: Ο κόσμος αποχαιρετά τον Στίβεν Χόκινγκ

31.03.2018 /

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του Κέιμπριτζ όπου εργάστηκε για πάνω από 50 χρόνια για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο θεωρητικό φυσικό.

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους του Κέιμπριτζ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

Η κηδεία του Χόκινγκ, ο οποίος πέθανε στις 14 Μαρτίου σε ηλικία 76 ετών, ξεκίνησε στις 14:00 (τοπική ώρα 16:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου εργάστηκε επί περισσότερα από 50 χρόνια.

Η οικογένεια είχε ζητήσει από έξι πρόσωπα από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ να μεταφέρουν το φέρετρο του Χόκινγκ.

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

 

 

 

 

Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο άνοιξε μετά τον θάνατο του διάσημου αστροφυσικού.

 

 

Μετά την σημερινή ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση, στις 15 Ιουνίου θα αποτιθεί εκ νέου φόρος τιμής στον Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

 

The Toc.gr

Φωτογραφίες: Reuters