Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο «πατήρ Κλεομένης»

20.07.2017 /

Την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στη Λάρισα, από τον γνωστό και μη εξαιρετέο από παρόμοιες πράξει «Πατήρ Κλεομένη».
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αυτοαποκαλούμενου «πατήρ Κλεομένη» και άλλων τριών δραστών για την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες την Δευτέρα το μεσημέρι επικόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ στην συνέχεια επικόλλησαν όμοια φυλλάδια και προέβησαν στη ρίψη αυγών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.
Στο τελευταίο βίντεο στο κανάλι του στο YouTube βρίζει τους Εβραίους, ενώ φτύνει…
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «ουδεμία σχέση» έχει με τον αυτοαποκαλούμενο «πατήρ Κλεομένη» – Παράνομος και άσχετος με τον λόγο του Χριστού.
Η Ιερά Σύνοδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».
Πηγή: Eretikos.gr