Παρασκευή 12.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Κλιμάκωση των απεργιακών αγώνων

01.11.2018

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει αποφασιστικά τις απεργίες του επόμενου διαστήματος. Η οργάνωση των απεργιακών αγώνων είναι η απάντηση των εργαζόμενων στα παραμύθια περί εξόδου από τα μνημόνια και η μόνη διέξοδος και ελπίδα για να σπάσουν τα ασφυκτικά όρια του χρέους, της ΕΕ και της υποταγής των πάντων στην εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συνεχίζουν και εντείνουν την κατάργηση δικαιωμάτων και την κλοπή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε το μπλοκάρισμα  των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και το σταμάτημα της μείωσης των εισοδημάτων μας. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε όρους αντεπίθεσης και ανατροπής.

Η διακλαδική απεργία στη 1 Νοέμβρη είναι μια σημαντική μάχη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων από τα κάτω, με διαδικασίες βάσης (γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα) και συντονισμό, ξεπερνώντας λογικές αναμονής στο σχεδιασμό του γραφειοκρατικού εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με στόχο την κατοχύρωση ΣΣΕ και πραγματικές αυξήσεις και δικαιώματα, παλεύοντας στην πράξη την ανάκτηση των κλεμμένων από κυβερνήσεις και κεφάλαιο, όλης της μνημονιακής περιόδου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αποφασιστική στήριξη της και συνέχεια για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 14 Νοέμβρη που έρχεται ως αποτέλεσμα της πίεσης που βάζει στις συνδικαλιστικές ηγεσίες το απεργιακό κύμα που μεγαλώνει. Καλεί τους  εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την απεργία εξασφαλίζοντας την επιτυχία της σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με συνελεύσεις απεργιακές επιτροπές και περιφρουρήσεις, ξεπερνώντας τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να οργανώσουν την κλιμάκωσή της με απεργιακό σχέδιο ώστε να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των κλεμμένων και αξιοπρεπή ζωή και δικαιώματα.

Πάλη και αγώνας:

Για κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας -επαναφορά του 13ου κ 14ου μισθού

Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Για αύξηση των δαπανών για τις κοινωνικές ανάγκες

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας,

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιών και την αποφασιστική τους κλιμάκωση μέχρι τη νίκη.

ΟΛΟΙ/ ΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΧΕΣ,

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ