Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων: Κλιμάκωση των αγώνων / Εργατικό λαϊκό μέτωπο ανατροπής του ασφαλιστικού μεσαίωνα και της επίθεσης Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου

24.01.2016

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει την μεγάλη κινητοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς, τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα. Ο αγωνας που κλιμακώνεται γίνεται γιατί η μικρομεσαία αγροτιά οδηγείται σε ξεκλήρισμα, από την νέα Κ.Α.Π.,  από  τα συνδυασμένα χτυπήματα στο ασφαλιστικό, στον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους δυσβάσταχτους φόρους που  καταστρέφουν μεγάλο κομμάτι φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και γεωτεχνικών από την παραγωγή.

Ο αγώνας αυτός αντικειμενικά στρέφεται ενάντα στην αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. που συνεχίζει και κλιμακώνει την βάρβαρη μνηοναική επιθεση ενάντια στο λαό. Ενάντια σε ολο το μνημονιακό μπλοκ Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο μνημόνιο  και κάνουν αντιπολίτευση από δεξιά ζητώντας πιο  άμεση και βίαιη υποταγή στην τρόικα. Ενάντια στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που επιδιώκουν να δημαγωγήσουν με τα προβλήματα των αγροτών ενώ είναι τα μαντρόσκυλα των νεοτσιφλικάδων και οι υποστηριχτές της ευρωζώνης και και της Ε.Ε.. Ενάντια στην τρόικα, και ειδικά την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιβάλλει όλα αυτά τα μέτρα και που μέσα από τις αντιδραστικές ρυθμίσεις της Κ.Α.Π. , προωθεί την συντριβή των μικρομεσαίων αγροτών και την δημιουργία των νέων επιχειρηματιών -τσιφλικάδων. Τους  μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ωφελούνται από όλα αυτά και φορτώνουν  την κρίση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα.

Ο αγώνας αυτός δε γίνεται για την τιμή των όπλων. Πρέπει να έχει στόχο την νίκη. Να μην έρθει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή.

Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να περάσει στα χέρια των αγωνιζόμενων με αυθεντικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, συνελεύσεις των μπλόκων και πανελλαδική συνέλευση των αντιπροσώπων των μπλόκων και όχι στα χέρια των αγροτοπατέρων και εργατοπατέρων. Σε αυτή τη βάση η συνάντηση με τον Τσίπρα χωρίς ρητή δέσμευση ότι δεν θα κατεβάσει φορολογικό και ασφαλιστικό είναι λάθος, κινείται στη λογική μοιράσματος της φτώχειας και ανοίγει το δρόμο διαπραγμάτευσης των μεγαλοαγροτών και της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας με την κυβέρνηση, σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα.
Το κριτήριο διαμόρφωσης των αιτημάτων δεν πρέπει να είναι το μοίρασμα της φτώχειας αλλά τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Απαιτείται η οικοδόμηση μιας ευρύτερης συμμαχίας που θα βάζει μπροστά τις συνολικές ανάγκες και όχι τα μικροσυμφέροντα του καθενός.

Να συνδέεται με την συνολική πολιτική λύση που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία: την κατάργηση των μνημονίων, την διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα, την ρήξη με την Κ.Α.Π., την ευρωζώνη και την Ε.Ε. και την αποδέσμευση από αυτήν.

Με αυτή τη λογική δίνουν τη μάχη οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σε όλα τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ, ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ