Δευτέρα 27.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Κάτω τα χέρια από το Θέατρο «Εμπρός»!

20.05.2021 /

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ακραία αυταρχική και βάρβαρη ανακατάληψη της αστυνομίας στο θέατρο «Εμπρός». Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός» λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια σαν μια πραγματική κυψέλη πολιτισμού, δημιουργίας, αλλά και κοινωνικής δράσης δίνοντας ζωή στο διατηρητέο μνημείο στου Ψυρρή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εχθρεύεται τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του όπως έδειξε η άθλια αντιμετώπισή τους στη διάρκεια του λοκ ντάουν, αλλά και οι πολιτικές επιλογές για το ξήλωμα των αρχαιοτήτων στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και το μπετό στο χώρο της Ακρόπολης. Μπροστά σε αυτά εξάλλου αναπτύχθηκαν οι δυναμικοί αγώνες του κόσμου της τέχνης που είναι κομμάτι της λαϊκής αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Για το υπουργείο Πολιτισμού και την κυβέρνηση ο πολιτισμός μοιάζει να είναι εμπόρευμα, δημόσιες σχέσεις, αλλά και εργαλείο προπαγάνδας και χειραγώγησης. Με αυτά τα κριτήρια αγκάλιασε και τον Λιγνάδη πριν καταρρεύσει με πάταγο η προσπάθεια να μείνει στο απυρόβλητο. Γι’ αυτό το λόγο θεωρείται εχθρική η πολιτιστική δημιουργία που δίνει ανάσα στην κοινωνία και επικοινωνεί με τις αγωνίες της.

Εκεί που οι καλλιτέχνες βρίσκουν μια φιλόξενη στέγη για μια δημιουργική απεύθυνση στην κοινωνία, η κυβέρνηση βλέπει αντιπάλους, αλλά και διαφυγόντα κέρδη για τα επιχειρηματικά συμφέροντα ακινήτων.

Αυτούς εξυπηρετεί η πολυδιαφημισμένη αστυνομική επιχείρηση σε βάρος του κόσμου της τέχνης, αλλά και του λαού της Αθήνας που στερείται την ποιοτική δουλειά που προσφερόταν αφιλοκερδώς και με ελεύθερη είσοδο αυτά τα χρόνια.

  • Κάτω τα χέρια από το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός»
  • Να φύγει τώρα η αστυνομία! Να αποδοθεί άμεσα πάλι στους δημιουργούς.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ