Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Εφιάλτης στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το όραμα του Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους

15.06.2019

Στην ομιλία του στην Πάτρα στις 11/6 ο Κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το εφιαλτικό του όραμα για την κοινωνία και τους εργαζόμενους μιλώντας σαν εκπρόσωπος των επιχειρηματιών και της μεγάλης εργοδοσίας.

Η ΝΔ τα δίνει όλα στο κεφάλαιο όπως δείχνουν οι διαφημιστικές αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στην Κόσκο με τη δήθεν επένδυση της λεηλασίας των δημόσιων υποδομών στο λιμάνι του Πειραιά, τις άθλιες ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και στα αρπακτικά κεφάλαια που ορέγονται το Ελληνικό.

Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, απειλή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών από τα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια”, μεγαλύτερη ασυδοσία και ανοιχτή επίθεση στη δασική προστασία και τη διαφύλαξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς, επιχειρηματικό γιουρούσι στα πανεπιστήμια, είναι οι απειλές Μητσοτάκη για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Φυσικά επανάλαβε το παραμύθι ότι αν θυσιαστούν τα πάντα για αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, τότε αυτό θα φέρει δουλειές, αυξήσεις στους μισθούς και πόρους για το δημόσιο. Πέρα από το γεγονός ότι οι νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο προφανώς δε σημαίνουν αύξηση δημόσιων εσόδων, η πραγματικότητα είναι οι κερδοφόροι και εξαγωγικοί κλάδοι στην ελληνική οικονομία μετατρέπουν τις θέσεις εργασίας σε ελαστική απασχόληση, παγώνουν και μειώνουν τους μισθούς. Παραπέρα επιλέγουν να μεταφέρουν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους ή την παραγωγή σε εργασιακά κάτεργα περισσότερων καταστραμμένων χωρών. Την ώρα που ο Μητσοτάκης έπλεκε το εγκώμιο των επιχειρήσεων της Αχαΐας, μια από αυτές, η Φριγκογκλάς, έκλεινε το εργοστάσιο και πετούσε τους εργαζόμενους στο δρόμο, αφού πρώτα αξιοποίησε το νομοθετικό οπλοστάσιο υπέρ των εργοδοτών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για να μειώσει μισθούς, να ωθήσει σε δήθεν “εθελούσια έξοδο”.

Γι’ αυτό ο θρασύτατος εργοδότης στην Κω ζητάει 7μερη εργασία, κατάργηση κάθε ελέγχου και δικαιώματος από τον Μητσοτάκη. Ανεξάρτητα από τι ακριβώς ειπώθηκε εκεί ή αλλού, η ουσία παραμένει ότι ο νεοφιλελεύθερος οδοστρωτήρας θα τελειώσει το δρόμο που άνοιξε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε και διεύρυνε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Επί ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόστηκαν Λευκές Νύχτες και Μαύρες Παρασκευές και έχει κάνει καθημερινότητα για τους εργαζόμενους, ειδικά της νέας γενιάς, την απλήρωτη, ανασφάλιστη, μαύρη και ελαστική εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και την αντισυνδικαλιστική υστερία.

Εξάλλου με τα μνημόνια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πολλά από αυτά τα πλήγματα σε βάρος της εργασίας είναι πλέον εργασιακή νομοθεσία.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα, αντίστασης στην κοινωνική βαρβαρότητα που τάζει η ΝΔ, στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε πάλη, με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, για αξιοβίωτη ζωή, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

[fbcomments]