Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις φωτοβολταϊκών

12.04.2023 /

Το ενδιαφέρον των νοικοκυριών δείχνει να είναι ζωηρό, καθώς στην ειδική πύλη του ΔΕΔΔΗΕ έχουν υποβληθεί περίπου 1.300 αιτήσεις για δέσμευση ηλεκτρικού χώρου
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος επιδότησης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και μπαταριών στις στέγες.

Σύμφωνα με πηγές η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένει την αναγκαία γνωμοδότηση του οδηγού εφαρμογής της δράσης από την αρμόδια υπηρεσία κρατικών ενισχύσεων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αναρτηθεί και επίσημα το κείμενο των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και να ανάψει το πράσινο φως για τη λειτουργία της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων.

Το ενδιαφέρον των νοικοκυριών για τη διεκδίκηση της επιδότησης από το «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» δείχνει να είναι ζωηρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική πύλη του ΔΕΔΔΗΕ έχουν υποβληθεί από τότε που έγινε προδημοσίευση του οδηγού 1.300 αιτήσεις για δέσμευση ηλεκτρικού χώρου. Πηγές αναφέρουν επίσης πως στα συγκεκριμένα αιτήματα εκτός από φωτοβολταϊκά περιλαμβάνονται και μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατ. ευρώ και η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού φτάνει έως και 75% για νοικοκυριά και 60% για τους αγρότες. Η επιδότηση για μπαταρία είναι 90% και 100%, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία.

πηγή: :in.gr

[fbcomments]