Τετάρτη 27.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις στα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία-Τρία πύρινα μέτωπα

15.04.2018 /

Τρία πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ηλεία και πλήττουν τις περιοχές Φρίξα, Ανδρίτσαινα και Κακοτάρι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία δε βρίσκονται σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές ούτε ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο σχολίασε πως «δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά».

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα στη Φρίξα, 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα στην Ανδρίτσαινα και έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα στο Κακοτάρι.

Επίσης φωτιά έχει ξεσπάσει στο 16ο χιλιόμετρο της στην επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Καμποχωρίου. Στο σημείο έσπευσαν 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Dikaiologitikanews.gr

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δραματικές είναι οι ώρες στην Ηλεία με την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε από το απόγευμα της Κυριακής να μπαίνει στο χωριό Σκυλλουντία και να καίει τα πρώτα σπίτια. Το χωριό εκκενώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ

Οι κάτοικοι του χωριού Σκιλλουντία συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού και απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία η οποία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημερώνει για την εκκένωση ή την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.

Σύμφωνα με το ilialive το χωριό είναι βυθισμένο στο σκοτάδι και οι φλόγες το έχουν ζώσει. Καύτρες πέφτουν από τον ουρανό και κάποιες από αυτές κατέληξαν σε σπίτια.