Παρασκευή 01.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση νίκης για το Ν. Ανδρουλάκη στα Τρίκαλα

22.11.2021

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που όπως ο ίδιος είπε συναντά κανείς σε κόμματα εξουσίας απηύθυνε από τα Τρίκαλα κάλεσμα για την αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που θα την ζήλευε και η… Κρήτη, στον χώρο του café «Τσιτσάνη», παρουσία μελών και στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και υποστηρικτών του.

Τον ευρωβουλευτή καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του στα Τρίκαλα, κ. Γιάννης Τριγώνης, ο οποίος εκθείασε τα προτερήματα του ευρωβουλευτή.

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως: «Και από τα Τρίκαλα καταγράφεται μια συγκινητική συμμετοχή, μελών, φίλων και ανθρώπων που ενώνουν τις κοινές τους αγωνίες για ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό, για μια εποχή που οι πολιτικοί δε θα ζυγιάζουν το πολιτικό κόστος και θα παίρνουν χρήσιμες αποφάσεις. Δυστυχώς, η Ελλάδα ζει τραγικές στιγμές. Δεκάδες νεκροί κάθε μέρα, διότι η Κυβέρνηση αποδείχθηκε άτολμη. Δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, όπως έπραξαν άλλες χώρες, κάνοντας μεγαλύτερο και ισχυρότερο το πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης, τα συστήματα δημόσιας υγείας δίνουν μάχη ανθεκτικότητας και η αντιπολίτευση συνεχίζει να δημαγωγεί και να λαϊκίζει. Σε αυτό το περιβάλλον, η αναγκαιότητα να υπάρχει μια ισχυρή παράταξη που εκπροσωπεί την συνέπεια, τον προοδευτικό λόγο, τον ρεαλισμό για να γίνει πραγματική αυτή η ελπίδα είναι πιο σημαντική. Και αυτή ακριβώς είναι η προσπάθεια μας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης. Και απηύθυνε κάλεσμα για την αναγέννηση της παράταξης, ώστε να γίνει ξανά ισχυρή η ελληνική σοσιαλδημοκρατία.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ καλείται να διαδραματίσει εκ νέου ρόλο πρωταγωνιστή όπως και τα υπόλοιπα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο στον Ελληνικό λαό και ειδικά στους πιο ευάλωτους Ελληνες.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και την ανάγκη να μην δοθούν όλα τα χρήματα σε επενδύσεις που θα γίνουν από τους μεγάλους, αλλά όπως η Πορτογαλία στην στήριξη της κοινωνίας. Μάλιστα έκανε αναφορά στα νέα ζευγάρια για οποια είπε θα χτιστούν σπίτια τα οποία θα νοικιάζουν με χαμηλό μίσθωμα, καθώς και φοιτητικές εστίες ώστε να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες τω σπουδαστών.

Μεγάλη αναφορά έκανε και στην κλιματική αλλαγή και στην ενέργεια τονίζοντας μάλιστα πως με δική του παρέμβαση στην αρμόδια επίτροπο, άλλαξε ο τρόπος κατάθεσης των αιτήσεων στο «Εξοικονομώ».

Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής «ν’ ανατάξουμε το κόμμα μας, να αναγεννήσουμε την παράταξη, να ενωθούμε όλες οι γενιές για να ξαναγίνει ισχυρή η ελληνική σοσιαλδημοκρατία. Μια σοσιαλδημοκρατία που θα δώσει αγώνα για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, θα δώσει προοπτική στις νέες γενιές, στα σταματήσουν τα ελληνόπουλα να φεύγουν στο εξωτερικό και θα έχουμε μια εποχή αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτή είναι η αγωνία μου και αυτή την αγωνία μου την ενώνω, εδώ από τα Τρίκαλα με τις αγωνίες των μελών και των φίλων μας για να κάνουμε ξανά την παράταξη μας, μεγάλη».

Ερωτηθείς από τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων για την τηλεμαχία στις 29 Νοεμβρίου (που θα γίνει στις 10 το βράδυ στην ΕΡΤ), ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε «εύχομαι όλοι μαζί, στο ντιπέιτ και στις εκλογές και μετά θα δώσουμε τον αγώνα με ενότητα και προδοτική. Αυτό πρέπει να γίνει και αυτό θα κάνω προσωπικά οφείλουμε να κάνουμε όλοι, όχι πια εσωτερικές τριβές, αλλά η μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ό,τι αξίζει αυτή η προσπάθεια να φέρει να μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογές για να σπάσουμε έναν άγονο δικομματισμό που υπάρχει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ».