Τετάρτη 28.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αναθερμαίνεται η αγορά λόγω ημερών του Πάσχα

22.04.2019

Της Ιωάννας Ζωγράφου

Θετικά είναι τα σημάδια που προμηνύει η κίνηση του καταναλωτικού κοινού στα καταστήματα των Τρικάλων, με αφορμή τις μέρες του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα,  από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και ειδικότερα της περασμένης Παρασκευής, η αγοραστική δύναμη θύμισε λιγάκι τις μέρες του Πάσχα, κάτι που οφείλεται στην πληρωμή των συντάξεων και των επιδομάτων, όπως δήλωσε στον «Ενεργό Πολίτη» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Χρήστος Μπλουγούρας. Η κίνηση στα καταστήματα αναμένεται να αυξηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα, με κορυφαίες μέρες την Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή. Τα καταστήματα των Τρικάλων εδώ και μέρες ντύθηκαν στα γιορτινά, «φορώντας» το άρωμα της  Πασχαλιάς,  ενώ από το Σάββατο η αγορά λειτουργεί σύμφωνα με το πασχαλινό ωράριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περισσότερα καταστήματα των Τρικάλων άνοιξαν και χθες Κυριακή των Βαϊων,  μια μέρα την οποία οι καταστηματάρχες θεωρούν χρήσιμη και από ότι φάνηκε από την αγοραστική κίνηση, η άποψη αυτή τους δικαίωσε, καθώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε.  Όσον αφορά στις τιμές, αυτές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τα περσινά, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μπλουγούρας  τα καταστήματα των Τρικάλων πάντα έχουν προσφορές, διαθέτοντας  το επιπλέον προσόν της διαπραγμάτευσης των τιμών, συγκριτικά με τις πολυεθνικές και επομένως ο πελάτης δεν έχει παρά να κυκλοφορήσει, να κάνει έρευνα αγοράς και να βρει πολύ καλές τιμές ,τόσο σε προϊόντα εποχής(πασχαλινά) όσο και γενικότερα.

Την συγκεκριμένη περίοδο προτιμώνται φυσικά τα παραδοσιακά πασχαλινά είδη ενώ την τιμητική του έχει η κατηγορία του παιδιού, με τους νονούς να επιλέγουν κυρίως παπούτσια και ρούχα για τα βαφτιστήρια τους. Αμέσως μετά, έρχεται η κατηγορία της γυναίκας και έπειτα του άνδρα.  Φυσικά την τιμητική του έχει και η αγορά των εφοδίων για το πασχαλινό τραπέζι που αναμένεται και αυτή να κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το τελευταίο τρίμηνο η Τρικαλινή αγορά «πονάει», ένα τρίμηνο αρκετά δυσάρεστο, όπου υπήρξε κυριολεκτικά καθίζηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κακοκαιρία του Απριλίου έπαιξε και εκείνη το δικό της ρόλο στην μειωμένη κίνηση, σε συνδυασμό πάντα βέβαια με την μικρή αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες ευελπιστούν η Πασχαλινή περίοδος να ισορροπήσει τουλάχιστον την κατάσταση.

Από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Πέμπτη τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 09:00 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι και ξανά το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00 το βράδυ. Την Μεγάλη Παρασκευή η αγορά θα λειτουργήσει από τη 13:00 το μεσημέρι έως και τις 19:00 το απόγευμα, ενώ το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 έως 15:00 το μεσημέρι. Την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από την Τρίτη 30 Απριλίου θα τεθεί σε εφαρμογή το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.