Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αναστάτωση στη Κομοτηνή: Η αστυνομία ερευνά τους καθηγητές του Δημοκρίτειου για τον όρο «τουρκική μειονότητα»

13.12.2017 /

Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Ροδόπη κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, η ασφάλεια Κομοτηνής ζητά, εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».
Με αφορμή έγγραφο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προς το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητήθηκαν «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο- πεδίο- ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα», το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:
To Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις.

eretikos.gr

Δείτε το έγγραφο της αστυνομίας: