Τρίτη 19.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τους πρόσφυγες

25.02.2016

Τις τελευταίες μέρες η ευρύτερη περιοχή του νομού καθώς και η πόλη των Τρικάλων έχουν καταστεί καταφύγιο για εκατοντάδες πρόσφυγες που διέρχονται, κατευθυνόμενοι προς τα σύνορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων χαιρετίζει τις οργανωμένες προσπάθειες των κυβερνητικών, κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών καθώς και των ανθρωπιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να εξομαλυνθεί η άφιξη, η προσωρινή διαμονή καθώς και η αναχώρησή των προσφύγων για τον τελικό τους προορισμό.

Τα μέλη του κόμματός μας και ένας μεγάλος αριθμός οπαδών και φίλων έχουν συστρατευτεί στην προσπάθεια να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής για τους κατατρεγμένους και τα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων. Ανάμεσα στους πρόσφυγες συμπεριλαμβάνονται και πολλά παιδιά.

Καλούμε όλους τους τρικαλινούς πολίτες να συνδράμουν με κάθε τρόπο, ώστε να αναδειχθεί και στην τοπική μας κοινωνία το αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που διέπει το λαό μας. Όλοι μαζί να ορθώσουμε έναν ανθρώπινο φράκτη συμπαράστασης στους ξεριζωμένους και παράλληλα να απομονώσουμε κάθε φωνή που κηρύσσει την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία σε βάρος αθώων ανθρώπινων ψυχών.