Σάββατο 20.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανακατατάξεις και στον νομό λόγω εκλογής Ανδρουλάκη

20.12.2021

Το μεγάλο στοίχημα στο πολιτικό σκηνικό πλέον λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης και γύρω από αυτόν άρχισαν να διαμορφώνονται όλες οι εξελίξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Το αυξημένο δημοσκοπικά ποσοστό (αλλά και στην κοινωνία 270 χιλ. ψηφοφόροι), μπορεί να δίνει αέρα στο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, τον φορτώνει όμως και με ευθύνες να καταφέρει να κρατήσει και να αυξήσει αυτή τη δύναμη, αν δεν θέλει να είναι ουρά των δύο μεγάλων κομμάτων. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει αρχικά να συγκολλήσει στο μεγαλύτερο βαθμό ότι τόσα χρόνια είχε σπάσει, το κατακερματισμένο ΚΙΝΑΛ ώστε να επέλθουν ισορροπίες και ηρεμία.

Αυτά βέβαια θα πρέπει να μην είναι γενικά και αόριστα, μιας και στις μικρές κοινωνίες όπου όλοι οι… «σύντροφοι» γνωρίζονται από την καλή και την ανάποδη είναι σχεδόν αδύνατο να κλείσουν οι πληγές.

Η Χρύσα Ντιντή… το δήλωσε ξεκάθαρα «Εγω με Ανδρουλάκη δεν θα είναι υποψήφια», δυο γραμματείς οργανώσεων παραιτήθηκαν, ενώ και οι άλλοι περιμένουν να δούνε τις κινήσεις που θα γίνουν σε επίπεδο νομαρχιακής για να κινηθούν αναλόγως.

Ο Οικονόμου

Κλειδί για πολλούς είναι ο κουμπάρος του νέου αρχηγού ο Γιώργος Οικονόμου τον οποίο είδαμε να φιγουράρει με την βαλίτσα ανα χείρας για να βρεθεί κοντά στο νέο αρχηγό του στην Αθήνα. Η εκλογή όμως του Ανδρουλάκη και η… αναγκαστική πλέον συμμετοχή του ψυχιάτρου στο ψηφοδέλτιο, δημιουργεί νέα δεδομένα, αφού είναι άγνωστο ποιος πλέον είναι διατεθειμένος με τις νέες συνθήκες να κατέλθει στο ίδιο ψηφοδέλτιο ως αντίπαλος;

Αν βγούνε μέσα από αυτά τα δυνατά ονόματα όπως είναι αυτό του Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου και του Γιώργου Ηλιάδη, τότε θα πρέπει όλο αυτό το κενό να το καλυφθεί σε ψήφους… γιατί αλλιώς η μια έδρα που θα μπορούσε να κερδίσει το ΚΙΝΑΛ στο νομό θα πάει περίπατο.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι που θα πρέπει να δει ο Γιώργος Οικονόμου, γιατί το άλλο είναι η οικογένεια στην… διευρυμένη της έννοια… που βάζει αρκετά στελέχη αλλά και ψηφοφόρους του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, απέναντι. Ηδη οι πρώτες φορές αντίδρασης έχουν υπάρξει… ενώ κάποιοι μάλιστα όπου βρεθούν και όπου σταθούν λένε πως: «Μπορεί ο Γιώργος να τον έχει κουμπάρο, εμείς όμως βάλαμε πλάτη να εκλεγεί και τώρα και στο παρελθόν που έδωσε αγώνες»…