Τετάρτη 07.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αναφορά Σ. Παπαδόπουλου σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε εκπαιδευτικούς

14.12.2020

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους:

                                                                               

                                                                                κ. Υπουργό Παιδείας

                                                  κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αίτημα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας».

 

Ο Βουλευτής Τρικάλων Παπαδόπουλος Αθανάσιος, καταθέτει αναφορά προς τους κ. Υπουργούς, με θέμα:

«Αίτημα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας».

 

Ο σύλλογος με αφορμή την επιβολή προστίμου 300 ευρώ, από την τροχαία Τρικάλων, σε αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς του ΚΕΣΥ Τρικάλων οι οποίες μετακινούνταν οδικώς από τη Λάρισα, όπου διαμένουν μόνιμα, στον τόπο εργασίας τους, διαμαρτύρεται και καταθέτει αίτημα για διαγραφή του προστίμου και τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, ώστε να καλύπτονται οι μετακινήσεις όλων των εκπαιδευτικών .

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ

« ΚΩΝ . ΚΟΥΜΑΣ »

ΛΑΠΙΘΩΝ  6 –  Τ.Κ. 412 21  ΛΑΡΙΣΑ – ΤΗΛ &FAX : 2410 – 534985

mail:konstantinoskoumas@gmail.com

Λάρισα 7/12/2020 Α.Π.24

 ΠΡΟΣ: ΔΟΕ

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Θεσσαλίας

 

 

ΘΕΜΑ: Επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε αναπληρώτριες

 συναδέλφισσες.

 

Το διάστημα που διανύουμε σ΄ολόκληρη τη χώρα τα σχολεία γενικής αγωγής είναι κλειστά. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες καθημερινά να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αντίθετα, τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά και οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες και μάλιστα με ελλιπή μέτρα προστασίας. Επιπλέον, η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) με αρκετούς συναδέλφους, κυρίως αναπληρωτές, να μετακινούνται καθημερινά από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό.

Μπροστά, λοιπόν, σ΄αυτήν τη δύσκολη κατάσταση και των δεδομένων προβλημάτων, πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος μας πληροφορήθηκε την επιβολή προστίμου 300€ από τη τροχαία Τρικάλων σε συναδέλφισσες αναπληρώτριες. Οι συναδέλφισσες μετέβαιναν με ένα αυτοκίνητο από τον τόπο κατοικίας τους (Λάρισα) στον τόπο εργασίας τους,το Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων.Το πρόστιμο επιβλήθηκε με την αιτιολογία υπέρβασης στον αριθμό επιβαινόντων στο Ι. Χ. (3 τον αριθμό).

Το επιχείρημα των αστυνομικών οργάνων ήταν ότι η ΚΥΑ της 6ης-11-2020 αναφέρεται σεμετακίνηση προς μη αστικές περιοχές και όχι από αστικές σε αστικές περιοχές.

Παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να διαγραφεί το πρόστιμο των συναδέλφων καθώς επίσης και την παρέμβασή σας για τροποποίηση της ΚΥΑ. έτσι ώστε να καλύπτει τις μετακινήσεις όλων των συναδέλφων.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΟΥΤΣΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ