Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φαντάροι στον Αμπελώνα χτίζουν εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο

23.10.2015

Αναμφίβολα οι συγκλονιστικές διδαχές, ο ασκητικός τρόπος ζωής, αλλά και η φωτεινή προσωπικότητα του Γέροντα Παΐσιου του Αγιορείτη συγκινούν…

Χιλιάδες πολίτες συρρέουν τόσο στον τάφο του, στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όσο και στα σημεία όπου έζησε και ασκήτεψε στο Άγιο Όρος. Η Εκκλησία, στις 13 Ιανουάριου 2015, προχώρησε στην Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου αναγνωρίζοντας τη φωτεινή παρακαταθήκη του.

Πλέον και στην περιοχή του νομού Λάρισας ετοιμάζεται αυτήν την χρονική περίοδο ένας ιερός ναός αφιερωμένος στη χάρη του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης και προσευχής πλήθους πιστών τα επόμενα χρόνια.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της ανέγερσης έχει να κάνει με το γεγονός πως η εκκλησία χτίζεται εντός του Στρατοπέδου «Παπαβασιλόπουλου» στον Αμπελώνα. Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως το χτίσιμο του Ιερού Ναού έχουν αναλάβει εθελοντικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εργάζονται στο στρατόπεδο, όπως και οι φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους στη Μονάδα.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η εκκλησία στον Αμπελώνα είναι η μόνη στη Θεσσαλία αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη θεμελίωση του Ιερού Ναού στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης Σεβ. κ. Ιγνάτιο και με την παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών αλλά και εκατοντάδων πιστών, οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα. Στελέχη και φαντάροι βάζουν σημαντική προσωπική δουλειά, εκπληρώνοντας τον ιερό αυτό σκοπό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί ο ναός αναμένεται να είναι έτοιμος τον Απρίλιο του 2016, ώστε να γίνουν τα Θυρανοίξια και να λειτουργήσει το Πάσχα. Συνάμα, κομβικής σημασίας θα είναι η τέλεση των λατρευτικών εκδηλώσεων για τη γιορτή του Αγίου στις 11 – 12 του προσεχούς Ιουλίου.

Πηγή Larissanet