Δευτέρα 25.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιχειρηματίας στην Άμφισσα πυροβόλησε και σκότωσε 13χρονη

05.06.2018 /

Όλα έγιναν στις 8:30 νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (4/6), όταν 34χρονος επιχειρηματίας από την Άμφισσα πήγαινε στο σταύλο που διατηρεί στη θέση Προσήλιο στη Φωκίδα.

Παιρνώντας από τον καταυλισμό των Ρομά δημιουργήθηκε κάποια παρεξήγηση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με αποτέλεσμα εκτός από κάποια λόγια, ο 34χρονος να δεχθεί και κάποιες ψιλές. Τότε γύρισε στο αυτοκίνητό του όπου είχε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο και έστρεψε προς τους Ρομά. Δυστυχώς από τα σκάγια τραυματίστηκε θανάσιμα ένα ανήλικο κοριτσάκι το οποίο δεν είχε κλείσει καλά – καλά τα 13 του χρόνια! Επίσης ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε στο πόδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είχε προηγούμενα με τους Ρομά, καθώς του είχαν διαρρήξει το σπίτι, ωστόσο από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται να έχει προηγηθεί κάποιο συμβάν τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες και ότι η παρεξήγηση έγινε διερχόμενος από τον καταυλισμό.

Αποτέλεσμα εκτός από την τραγική απώλεια ενός ανήλικου ατόμου, ήταν να ξεσηκωθεί ολόκληρος ο καταυλισμός. Μάλιστα κάποιοι Ρομά, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του 34χρονου που το είχε παρατήσει λίγο παραπάνω προκειμένου να εξαφανισθεί. Επίσης έσπασαν το μαγαζί που διατηρεί στην Άμφισσα.

Ο ίδιος αναζητείται από τις αρχές προκειμένου να λογοδοτήσει για την πράξη του.

Η εκτέλεση της 13χρονης έχει μετατρέψει την Άμφισσα σε καζάνι που βράζει. Συγγενείς του παιδιού ζητούν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του επιχειρηματία, που πυροβόλησε και την σκότωσε. Οι πληροφορίες σχετικά με το τι είχε προηγηθεί πριν τη δολοφονία παραμένουν συγκεχυμένες. Ο επιχειρηματίας, φερόμενος ως δράστης, πυροβόλησε δύο φορές σε καταυλισμό τσιγγάνων της περιοχής και μία από τις σφαίρες βρήκε στο κεφάλι τη 13χρονη και την σκότωσε επί τόπου. Στο σημείο αυτό οι κάτοικοι του καταυλισμού των Ρομά έχουν τοποθετήσει λουλούδια και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει. Η δεύτερη σφαίρα βρήκε τον πατέρα της στο πόδι και τον τραυμάτισε.