Πέμπτη 07.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση ζητά ο Δήμαρχος Μουζακίου

29.06.2016
  • Το Δήμο Μουζακίου επισκέφθηκε ο Διευθυντής ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Λιόντος

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και του ζήτησε να προχωρήσει η υπηρεσία του σε άμεσες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε το Δήμο Μουζακίου.

Ο κ. Κωτσός επεσήμανε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ πως οι ζημιές στο Δήμο Μουζακίου στις δενδροκαλλιέργειες, στα μποστανικά, στα αμπέλια, βαμβάκια, καπνό, καλαμπόκια και στις άλλες καλλιέργειες είναι τεράστιες με συνέπεια οι αγρότες να έχουν περιέλθει σε απόγνωση.

Ο κ. Κουρεμπές διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Μουζακίου πως η υπηρεσία του θα κινηθεί άμεσα ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή των ζημιών, αποτίμησή τους και άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μουζακίου απέστειλε επιστολή και στον αρμόδιο υπουργό, κοινοποιώντας την στους τοπικούς βουλευτές ζητώντας και τη δική τους συνδρομή στην αποζημίωση των αγροτών από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν.

Στην επιστολή του ο κ. Κωτσός επισημαίνει:

«Η πρωτοφανής σε ένταση και μέγεθος χαλαζόπτωση   που έπληξε το Δήμο Μουζακίου προκάλεσε τεράστιες ζημιές το σύνολο των καλλιεργειών και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό κόσμο του Δήμου Μουζακίου καταστρέφοντας ολοσχερώς στις περισσότερες περιπτώσεις την παραγωγή του και δημιουργώντας ανασφάλεια και απόγνωση στους ήδη δοκιμαζόμενους αγρότες της περιοχής.

Δυστυχώς, οι περιοχές που επλήγησαν είναι από τις πλέον δυναμικές, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς. Τους παραγωγούς που είχαν ήδη προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση.  Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, είναι γνωστό ότι το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά –και θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη- και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί και οι οικογένειές τους είναι πάρα πολλά.

Σας καλούμε όπως ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες σας να προχωρήσουν σε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με:
– Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις της ζημιάς στις καλλιέργειες
– Αμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ»

Ο Δήμαρχος Μουζακίου

Γιώργος Κωτσός

Στο μεταξύ το Δήμο Μουζακίου επισκέφθηκε ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Λιόντος και απέκτησε προσωπική άποψη για το μέγεθος των ζημιών καθώς επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες της περιοχής. Ο κ. Λιόντος επισκέφθηκε στο Δημαρχείο το Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό και ενημερώθηκε πλήρως για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους αγρότες της περιοχής καθώς η παραγωγή τους καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Λιόντο για την άμεση ανταπόκρισή του και την προσωπική άποψη που απέκτησε για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Δήμο μας. Του ζήτησα να υπάρξει η ίδια αμεσότητα τόσο στην εκτίμηση των ζημιών όσο και την αποζημίωση των παραγωγών διότι το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο για τους αγρότες που ούτως ή άλλως δοκιμάζονται σκληρά με τη μείωση του εισοδήματός τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

[fbcomments]