Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκάφος με 1 τόνο ναρκωτικά στην Αλόννησο

30.09.2019

Πάνω από έναν τόνο με ναρκωτικά, κρυμμένα σε κιβώτια, εντόπισαν σήμερα το μεσημέρι οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος,  στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κιβώτια με τα ναρκωτικά είχαν κρύψει οι διακινητές σε σπηλιά στη νησίδα.
Στην μεγάλη επιχείρηση, που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες, συμμετείχαν δυνάμεις από θαλάσσης και από αέρος στις Βόρειες Σποράδες.  Συμμετείχαν επίσης βατραχάνθρωποι από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών αλλά και εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Η επιχείρηση στις Σποράδες αποτελεί συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης του Λιμενικού Σώματος στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μετά από καταδίωξη νότια της Μυτιλήνης. Οι άνδρες του Λιμενικού καταδίωξαν ταχύπλοο  στο οποίο επέβαιναν τρεις Αλβανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν και κρατούνται.  Στα χέρια των λιμενικών αρχών φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο ταχύπλοο που την περασμένη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου,  μαζί με ένα ακόμα ταχύπλοο μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Τουρκία.

Το πρώτο ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν τρεις Αλβανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν και κρατούνται, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα μετά από καταδίωξη νότια της Μυτιλήνης.

e-thessalia