Παρασκευή 14.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλληλεγγύη στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

03.04.2015

Η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο όχι μόνο δεν επαναπροσλαμβάνει όλες τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών αλλά και 300 από αυτές τις απολύει.

Στις υπόλοιπες καθαρίστριες (595), ικανοποιεί εν μέρει τα αιτήματα τους αφού δηλώνει πως θα τις επαναπροσλάβει ως ελαστικά εργαζόμενες με 4ωρο, σε προσωποπαγή και όχι οργανική θέση.

Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της, κορόιδεψε τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών. Αντί για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, σε άλλες έδειξε το δρόμο της απόλυσης και σε άλλες μισή δουλειά, μισή ζωή και δικαιώματα.

Φαίνεται πως τα «κροκοδείλια δάκρυα» με  όλες τις ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή όταν ήταν στην αντιπολίτευση για «Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων καθαριστριών και μετατροπή τους σε ΙΔΑΧ» ήταν για να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του ανάγκες.

Τελικά το «κόκκινο γάντι των καθαριστριών» χρησιμοποιήθηκε και αυτό για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και το φιλεργατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναπροσληφθούν όλες οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών.

Ούτε 1 απολυμένη, όλες στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Το ΠΑΜΕ δίνει  αγωνιστικό παρών και έχει καλέσει συνδικαλιστές και σωματεία στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα γίνει σήμερα  Παρασκευή 3 Απρίλη στις 9.30 π.μ.

Το ΠΑΜΕ Καλεί όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις απολυμένες καθαρίστριες, να οργανώσουν την πάλη για όλους τους απολυμένους εργαζόμενους.

Οργανώνουμε τον αγώνα καθημερινά, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους.

Συναντιόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στο μεγάλο ραντεβού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στη  συγκέντρωση  του ΠΑΜΕ.

Πορευόμαστε όλοι μαζί κάτω από το σύνθημα:

«Δουλειά για όλους, μόρφωση – ασφάλιση – υγεία

Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

[fbcomments]