Πέμπτη 23.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλάζουμε Σελίδα

28.05.2016

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ.

            Η 24η Μαΐου ήταν μια μεγάλη ημέρα για την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Όλοι μας θυμόμαστε το θρίλερ του καλοκαιριού του 2015, που συγκλόνισε τους πάντες και που η χρεοκοπία της πατρίδας ήταν προ των … πυλών. Εκείνη η εφιαλτική νύχτα του Ιουλίου του 2015, έδωσε στους πολίτες να αντιληφθούν πόσο κακό έκαναν στη χώρα όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών όπου ανθούσε το πελατειακό κράτος, η Διαφθορά και η Διαπλοκή. Ευτυχώς που τα χαρακτηριστικά της 24ης Μαΐου δεν έμοιαζαν σε τίποτε με τις διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε της περασμένης χρονιάς.

Προ ολίγων ημερών στις Βρυξέλες έγινε μια συμφωνία που ήταν θετική για την Ελλάδα. Δεν ήταν μια συμφωνία για θριάμβους, ήταν, όμως μια απόφαση που σε γενικές γραμμές ευνοούσε τα συμφέροντά μας. Φυσικά τα προαπαιτούμενα, που ψηφίστηκαν λίγες μέρες πριν στην Ελληνική Βουλή, ήταν πολύ σκληρά αλλά αναγκαία προκειμένου να μπει το … τρένο της πραγματικής οικονομίας στις … ράγες του και φυσικά για να υπάρχει μια ορθολογική … ελπίδα. Ας μην ξεχνάμε πως αυτά τα προαπαιτούμενα τα ψήφισαν το καλοκαίρι του 2015 και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα παραμυθιάζουν και παραπλανούν τους πολίτες.

Με θετικό πνεύμα αποδέχθηκε η κοινωνία την συμφωνία, αφού μειώνεται η αγωνία και αυξάνονται οι πιθανότητες, με μια σοβαρή οικονομική πολιτική, να υπάρξει κοινωνική σταθερότητα και η ελπίδα ότι ίσως μπορούμε να βγούμε από το τούνελ της απελπισίας, της ανεργίας, και της φτώχειας. Η εκταμίευση των 7,5 δις για αποπληρωμή οφειλών προς τους Δανειστές τον Ιούνιο και 3,5 δις τον Σεπτέμβριο για να πληρώσει το κράτος όσους επαγγελματίες και προμηθευτές χρωστάει είναι μια πολύ καλή αρχή.

Αναγνωρίστηκε επίσημα ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να μειωθεί, ώστε και οι αγορές να βοηθήσουν τον δανεισμό της χώρας με πολύ μικρά επιτόκια και χρήματα να περισσεύσουν για να αρχίσουν δειλά – δειλά τα βήματα της ανάπτυξης γιατί τα τελευταία χρόνια ακούμε για ανάπτυξη και ανάπτυξη δεν βλέπουμε να ‘ρχεται…!

Αλλάζουμε, λοιπόν, σελίδα με διαφορετική ψυχολογία και προοπτική αρκεί η κυβέρνηση σωτηρίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να επιταχύνει τους ρυθμούς, να σοβαρευτεί, λέγοντας ΑΛΗΘΕΙΕΣ, να αξιοποιήσει σωστούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, για να βγει το .. κάρο.. από τις λάσπες της καταστροφής και για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για πραγματικές θέσεις εργασίας. Η φοροκαταιγίδα που πλήττει την κοινωνία και η διάλυση του κοινωνικού ιστού έχει σαρώσει τα πάντα και αυτοί που λεηλατούσαν επί δεκαετίες την πατρίδα ούτε τα κλεμμένα έφεραν πίσω ούτε τιμωρήθηκαν.

Η Μεταμνημονιακή περίοδος που ξεκίνησε την 24η Μαΐου απαιτεί να βάλουν όλοι… πλάτη προκειμένου να ανασυγκροτηθεί η Ελλάδα και να αποκτήσει πάλι τα «φτερά τα προτεινά της τα μεγάλα».

Μακάρι να κρατηθούμε όλοι στο ύψος των Εθνικών… περιστάσεων…!

Ο Θεός να βοηθήσει…!