Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλήθεια, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι;

25.12.2018

Του Χρήστου Κοντού

ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Οχι αυτοί που μόλις φτάνουν Χριστούγεννα θυμούνται την καλή τους ψυχή και τρέχουν μπροστά στις κάμερες ή στα μάτια των γειτόνων να δώσουν… μια ελεημοσύνη, φορώντας μάλιστα πολλοί από αυτούς στολές να δείξουν πως έχουν ένα έργο, μεταφράζοντας το αυτό συνήθως σε εξάρτηση και στο τέλος σε ψηφαλάκια ή δύναμη για να κάνουν τις παράνομες συνήθως δουλειές τους.

Δεν μιλάμε γι’ αυτούς που πλέον τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος πως πίσω από το προσωπείο της αγαθοεργίας κρύβεται το απόλυτο προσωπικό τους συμφέρον…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ που όλον το χρόνο, χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση τρέχουν πόρτα σε πόρτα μέσα στην νύχτα αφήνοντας τσάντες γεμάτες ψώνια στους συνανθρώπους τους, που τους αφήνουν χρήματα για τα απαραίτητα, χωρίς να φωνάξουν, χωρίς να ξυπνήσουν κανέναν… αθόρυβα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ξέρουν πως αν δεν στηρίξουν τον διπλανό τους, θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι μαζί του. Που ξυπνάνε με την αγωνία να δούνε τα χαμόγελα στο στόμα των οικογενειών που βοήθησαν, πλημμυρίζοντας έτσι με αισθήματα την δική τους καρδιά.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ανιδιοτέλεια στην προσφορά, στην αγάπη, όχι μόνο τούτες τις μέρες που βλέπουν στην τηλεόραση «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» ή τον Σκρούτζ… και φοβούνται για την ψυχούλα τους και τις ερινύες που τους κυνηγούν.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ που θα έχουν την καρδιά και την πόρτα του σπιτιού τους ανοιχτή σε όποιον το χρειαστεί γιατί δεν έχει που αλλού να στραφεί.

Υπάρχουν τέτοιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ; Αν ναι, τότε υπάρχει και ΕΛΠΙΔΑ!!!