Δευτέρα 06.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αξιοποίηση της εκτατικής γεωργίας και κτηνοτροφίας Πίνδου και Χασίων

11.12.2018

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στο Μουζάκι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο: «ανάπτυξη δράσεων και συνεργασιών για τη διαχείριση, ανάδειξη και αξιοποίηση της εκτατικής γεωργίας και κτηνοτροφίας της Πίνδου και Χασίων» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνάντηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 HNV-LINK και είχε ως κεντρικό στόχο την υποστήριξη των αγροτών που ασχολούνται με εκτατικά παραγωγικά συστήματαστην Πίνδου και σταΧάσια. Σ’αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης διακρατικών συνεργασιών με φορείς του ευρωπαϊκού δικτύου ΗNV-LINK.

Παράλληλα, οι τοπικές αναπτυξιακές εταιρείες Καρδίτσας και Τρικάλων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου αναλαμβάνουν την υποστήριξη του υπό διαμόρφωση άτυπου δικτύου αγροτώνεκτατικών καλλιεργειών και εκτροφών σε μια προσπάθεια ανάδειξης και στήριξης της εκτατικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

• Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίαςκος Γ. Κωτσός, Αργιθέας,κος Τσιβόλας Λ., οιΑντιδήμαρχοι Μετεώρων κος Βουρλίτσης Δ., Πύλης Τόλιας Ν., και ο Πειριφερειακός σύμβουλος κος Γακόπουλος Χρ.,

• Εκπρόσωποι του Δικτύου Πίνδος, ο ειδικός.συνεργάτης του Δήμου Γ Καραϊσκάκη Οικονόμου Γ.,

• Εκπρόσωποι φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ο κος Φελέκης Σ. Πρόεδρος Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, κοιλ. Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων καικος Μιχαλάκης Δ. από Εθνικό Πάρκο Κάρλας

• Γεωπόνος – Λιβαδοπόνος, Καζόγλου Ι., μαζί με ομάδα παραγωγών από τη περιοχή Μουζακίου και Μετεώρων.

• Αναπτυξιακές Εταιρείες Καρδίτσας και Τρικάλων