Τετάρτη 21.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αίτημα των εκλεγμένων της ΔΑΣ στο ΕΚΤ για συνεδρίαση του ΔΣ ενόψει Ασφαλιστικού και Πανελλαδικής Απεργίας

20.01.2016

Των μελών του ΔΣ του Εργατικού Κέντρο Τρικάλων που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ                                          

ΠΡΟΣ:

τον πλειοψηφόντα σύμβουλο

& τα μέλη του ΔΣ

του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

                           Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΕΚΤ σας καταθέτουμε αίτημα για κατεπείγουσα σύγκλιση συνεδρίασης για να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη και να παρθούν πρωτοβουλίες οργάνωσης της .

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ζει με την αθλιότητα των μισθών ψίχουλων που επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση πετούν στους εργαζόμενους, δεν μπορούν να μην έχουν περίθαλψη, δεν μπορεί να μην έχουν σύνταξη, υγεία, να μην μπορούν να ζήσουν οι οικογένειες με αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να αποδεχτούμε αυτό το άθλιο μέλλον για τη νεολαία. Δεν παραιτούμαστε από το να έχει ο κόσμος υψηλό επίπεδο δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να γυρίσουμε στις αρχές του αιώνα με διαλυμένα

και ανύπαρκτα τα δικαιώματα μας,.

Κανένας εργάτης, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα ψέματα της κυβέρνησης ότι νοιάζεται για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, ότι νομοθετεί για ένα πιο δίκαιο σύστημα ή για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακά μεγαθήρια από χρέη εκατομμυρίων, δίνουν γη και ύδωρ στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές. Αφαιρούν από την κοινωνική Ασφάλιση το κοινωνικό της μέρος, τη μετατρέπουν σε πλήρως ανταποδοτική και το δικαίωμα στην ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση.

Θέλουν πιο χαμηλά τους μισθούς και ποιο χαμηλά τις συντάξεις, τις παροχές. Αυτό απαιτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση , επόμενα, δεν διορθώνεται. Η μόνη απάντηση της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, τωνεπιστημόνων, των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρέπει να είναι μόνο μια. Ο σχεδιασμός κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων να μην πάει στη Βουλή.

Πρέπει να φτάσει παντού το σύνθημα: Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

     Τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων


                                                                                                        Λιατίφης Γιώργος

                                                                                  Τσίγκας   Πέτρος