Δευτέρα 30.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Aίθουσες με κλιματισμό διαθέτει o Δήμος Τρικκαίων

07.08.2017

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι, κατά τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες, διαθέτει αίθουσες με κλιματισμό.
Αυτές είναι, το Α ΚΑΠΗ, επί της οδού Ομήρου 6 (2431036900) το Ε ΚΑΠΗ επί της οδού Θεοδοσοπούλου 1 (2431436166), η αίθουσα του ΚΕΠ στο Δημαρχείο Τρικκαίων (Ασκληπιού 18).
Οι αίθουσες θα παραμένουν ανοιχτές για το κοινό μέχρι τις 20:00.
υπενθυμίζεται επίσης η ύπαρξη δύο σημείων δροσιάς (cool point) για τον πρόσκαιρο δροσισμό όλων: μπροστά από το Δημαρχείο και στην κεντρική πλατεία.
Ο Δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι, τις ημέρες του καύσωνα, τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, ενώ στους πολίτες συνιστάται η τήρηση των οδηγιών για αποφυγή θερμοπληξιών, ηλίασης ή άλλων δυσάρεστων περιστατικών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
 Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία και παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
 Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
 Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Επιλέξτε ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.
 Φροντίστε η διατροφή σας να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά. Περιορίστε τα λιπαρά.
 Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων). Αν ιδρώνετε πολύ, προσθέστε αλάτι στο φαγητό σας. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
 Κάντε χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί τοποθετείστε υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.