Κυριακή 20.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αιματοκύλισμα από βομβιστική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας

13.03.2016 /

Άγκυρα, Τουρκία
Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Άγκυρας με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς και 75 τραυματίες. Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της κεντρικής πλατείας Κιζιλάι, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, πολύ κοντά στην Εθνοσυνέλευση, το υπουργείο Εσωτερικών και πρώην γραφεία της πρωθυπουργίας.

Οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και δεκάδες ασθενοφόρα, ενώ η περιοχή -που βρίσκεται λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο του μακελειού του Φεβρουαρίου- αποκλείστηκε υπό το φόβο νέας επίθεσης.

Σε ανακοίνωση της νομαρχίας γίνεται λόγος για τουλάχιστον 27 νεκρούς και 75 τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε δέκα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Δώδεκα εξ αυτών φέρεται να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Γίνεται λόγος από τη νομαρχία για ανατίναξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε στάση λεωφορείου χωρίς να διευκρινίζεται εάν επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε υπό καθεστώς ανωνυμίας πως επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Κατά τον ίδιο επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς το σημείο όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση είναι εξαιρετικά πολυσύχναστο.

Οι πληροφορίες για το πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη είναι συγκεχυμένες, ενώ έχει επιβληθεί και πάλι απαγόρευση στη μετάδοση ειδήσεων. Αρχικά είχαν υπάρξει πληροφορίες ότι αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά ή χτύπησε σταθμευμένο λεωφορείο στην αφετηρία της γραμμής κοντά σε πάρκο.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ακούστηκαν πυρά στο σημείο μετά την έκρηξη. Πυκνός καπνός φαινόταν να αναδύεται από απόσταση 2,5 χιλιομέτρων.

Η ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 18:35 το απόγευμα της Κυριακής.