Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βαγγέλης “εναντίον” Βαγγέλη στο αγροτικό ζήτημα

28.01.2015

«Αντιμέτωπος»… με έναν παλιό του σύντροφο, αλλά και με έναν συνονόματό του, θα βρεθεί ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα στον «Ενεργό Πολίτη» είχε πει πως «ή το 100% των επιδοτήσεων ή… από Δευτέρα εδώ είμαστε».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι και επίσημα ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα έχει ο Βαγγέλης Αποστόλου, με υφυπουργό τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Την αρμοδιότητα σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους.

Να θυμίσουμε πως ο Βαγγέλης Αποστόλου ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο σκιώδης υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά ζητήματα, τα οποία και γνωρίζει αρκετά καλά.

Το βιογραφικό

Γεννήθηκε στους Παπάδες Εύβοιας και ζει στη Χαλκίδα. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα, δικηγόρο και τη Μαρία, φιλόλογο. Σπούδασε Δασολογία και εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα.

Διετέλεσε, βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα.

Ως βουλευτής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα, έχοντας την αναγνώριση όλων, ακόμα και των κοινοβουλευτικών συντακτών, ως ένας από τους παραγωγικότερους βουλευτές τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Παράλληλα ήταν συνεχώς παρών στους χώρους γέννησης των προβλημάτων σε κάθε γωνιά της Εύβοιας αλλά και όλης της χώρας.

Ως μέλος της Π.Γ. είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας , Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής.

[fbcomments]