Δευτέρα 30.01.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρέχουν να διορθώσουν τα λάθη του ΟΣΔΕ για τις επιδοτήσεις

28.01.2015

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης λαθών του ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση. Εκατοντάδες δικαιούχοι επιδοτήσεων πηγαίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, για να διορθώσουν τα λάθη στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να εισπράξουν, επιτέλους, το σύνολο των επιδοτήσεών τους.

Μόνο και μόνο στο νομό Τρικάλων οι αγρότες που έσπευσαν για διόρθωση είναι σχεδόν εκατό, ενώ η προθεσμία για τις διορθώσεις στο λάθος του ΟΣΔΕ, είναι περίπου ένας μήνας, χωρίς όμως να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, όμως και πάλι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία φαίνεται να διορθώνονται.

Πρόκειται για τους δικαιούχους που δεν εισέπραξαν επιδοτήσεις ή τις πήραν λειψές, λόγω εκκρεμοτήτων στα αρχεία του Οργανισμού. Αυτές τις εκκρεμότητες προσπαθούν, τώρα, να διορθώσουν, προστρέχοντας στις συνεταιριστικές οργανώσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι αρμόδια στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαιώνουν ότι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου θα ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για την ενεργοποίηση των νέων δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ, πράγμα όμως για το οποίο εκφράζουν επιφυλάξεις οι υπεύθυνοι των συνεταιριστικών οργανώσεων, παρότι στην ΕΑΣ Τρικάλων δηλώνουν πανέτοιμοι.

[fbcomments]