Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη η συμμετοχή των Τρικαλινών για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

10.02.2016

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των Τρικαλινών να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα αφού οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Όπως υπολογίζεται τα τρία λεωφορεία που έχουν κλειστεί από το υπεραστικό ΚΤΕΛ το πιο πιθανό είναι να μην φτάσουν και να χρειαστούν επιπλέον. Μάλιστα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το συγκεκριμένο θέμα.

Τα αιτήματα των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας είναι τα εξής:
1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.