Πέμπτη 06.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στον Βόλο η σύσκεψη για το νέο Συνεταιριστικό νόμο

02.08.2019

Μέσα στον επόμενο μισό χρόνο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο για τον νέο Συνεταιριστικό Νόμο, σύμφωνα με τη δέσμευση του υπουργού που απέσπασαν τα μέλη της διοίκησης του ΣΑΣΟΕΕ, ζήτημα το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως πρώτης προτεραιότητας κατά τον ίδιο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Σύνδεσμος αναμένεται να καταθέσει στον ΥΠΑΑΤ την πρότασή του για την αναβάθμιση του ρόλου του συνεταιριστικού κινήματος, αφού πρώτα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση του ΔΣ στον Αλμυρό, στις εγκαταστάσεις του ΕΒΟΛ, στις 2 Αυγούστου, όπου αναμένεται να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.

«Θα κάνουμε μία βαθιά συζήτηση, θα διαμορφώσουμε τις προτάσεις μας τις οποίες θα παραδώσουμε το συντομότερο δυνατό στον υπουργό, κάτι που ζήτησε και ο ίδιος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ, Αλέξανδρος Κοντός.

Με θετικά σχόλια αποχώρησαν από τη συνάντηση τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου, αποδεχόμενοι με χαρά την πρόσκληση του υπουργού να αποτελέσουν αξιόπιστο σύμβουλο του υπουργείου. «Εκ του καταστατικού μας έχουμε τον ρόλο του συμβούλου της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ», ανέφερε στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο κ. Κοντός, μεταφέροντας την απάντηση του Συνδέσμου στον υπουργό ότι «με ανιδιοτέλεια και εντελώς καλοπροαίρετα θα τον στηρίξουμε ώστε να παραχθεί σοβαρό και ουσιαστικό έργο για την ελληνική γεωργία». «Είμαστε διατεθειμένοι ο καθένας από το μετερίζι του να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» τόνισε ο Νικήτας Πρίντζος, αντιπρόεδρος του ΣΑΣΟΕΕ και πρόεδρος του ΑΣ Βόλου-ΕΒΟΛ, επισημαίνοντας ότι διέκρινε από την πλευρά του νέου υπουργού διάθεση συνεργασίας και την εικόνα ενός ανθρώπου που είναι διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στον υπουργό ήταν αυτό της επίσπευσης των διαδικασιών των εκκαθαρίσεων των συνεταιριστικών οργανώσεων, ώστε να γίνονται με όρους εξυπηρέτησης των οφειλών στα πρότυπα του εξωδικαστικού μηχανισμού και με αναστολή των δικαστικών διώξεων για όσο διαρκεί η εκκαθάριση, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην υπερφορολόγηση των αγροτών, τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τη «μαύρη» οικονομία και τις ελληνοποιήσεις καθώς και τα προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας. Επιπλέον, συζητήθηκε η διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ, με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και την ευφυή γεωργία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.