Δευτέρα 26.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αύριο κρίνεται το μέλλον των μπλόκων στη Θεσσαλία

25.02.2016

Κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι -τουλάχιστον για το νομό Λάρισας- η Παρασκευή, καθώς τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών, με γενικές συνελεύσεις των μελών τους, θα αποφασίσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι εκπρόσωποι των δύο μπλόκων θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ..

Σε ό,τι αφορά στα Τέμπη, από την πλευρά των αγροτών παραμένουν ανοιχτά, κυρίως λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στην Κοιλάδα.

Ο Μπούτας

Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, ο Β.Μπούτας δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το κατά πόσο οι αγρότες έμεινεν ικανοποιημένοι, λέγοντας ότι η συνέχιση ή μη του αγώνα θα αποφασιστεί στα μπλόκα.
«Είμαστε κοντά 40 μέρες στον αγώνα, αυτός ο αγώνας αφήνει και παρακαταθήκη και για τα αιτήματα μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα, γιατί δεν είναι αγώνας μια κι έξω, είναι αγώνας που θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα και ήδη από αυτόν τον αγώνα μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, που μέχρι τώρα δεν το κουβεντιάζαν» σημείωσε.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αγρότες αναμένουν να δουν το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή και παραμένουν σε ετοιμότητα.
Χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα του αγώνα το ότι το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού πήγε πίσω, ενώ ήταν να κατατεθεί πριν από δύο μήνες.
Στο ερώτημα αν θα παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να δουν το νομοσχέδιο, είπε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι επιτροπές αγώνα και της πανελλαδικής και το κάθε μπλόκο.