Παρασκευή 14.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μοιράζουν διχίλιαρα στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας

12.10.2023

Οι κατά επάγγελμα αγρότες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα εισπράξουν ενίσχυση 2.000 ευρώ.

Αυτό αναφέρει το ΦΕΚ με την τροποποίηση της υπ’ αρ. 17173/11.09.2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023 στη χώρα».

Η οικονομική στήριξη 2.000 ευρώ θα δοθεί ανά ΟΣΔΕ και ΑΦΜ για κάθε αγροτική εκμετάλλευση. Από την ενίσχυση εξαιρούνται οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που έχουν ήδη ενταχθεί στην πρώτη αρωγή.

Οι αιτήσεις για την στήριξη θα υποβάλλονται έως και την 31η Οκτωβρίου 2023 και υποβάλλονται στο arogi.gov.gr.

Όσον αφορά την καταβολή της ενίσχυσης, προβλέπεται ότι για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο arogi.gov.gr διασταυρώνονται με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στον ΕΛΓΑ για ζημιές σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισμό. Ειδικά για τους κτηνοτρόφους, τα στοιχεία των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στο arogi.gov.gr δύναται να διασταυρώνονται και με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια.

[fbcomments]