Σάββατο 24.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγριελιάς – Βλαχογιαννίου ζητούν κάτοικοι και κτηνοτρόφοι

09.12.2022 /

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από το Βλαχογιάννι προς την Αγριελιά Τρικάλων, ζητούν κάτοικοι της Αγριελιάς και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Πρόκειται για έναν δρόμο μήκους 8 χιλιομέτρων στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων, όπου εμφανίζεται το παράδοξο, οι παράπλευροι δρόμοι να έχουν άσφαλτο, ενω η βασική αρτηρία, παραμένει χωρίς άσφαλτο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγριελιάς κ. Κ. Πέτσας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγριελιάς κ. Λ. Οικονόμου, ζήτησαν να ληφθεί άμεσα μέριμνα για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τόσο τους κατοίκους, όσο και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Μάλιστα οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται, όπως υπογράμμισαν, να επωμίζονται επιπλέον έξοδα για την μεταφορά των ζωοτροφών τους στις εγκαταστάσεις με τα ζώα τους, λόγω της απουσίας καλής πρόσβασης για τα φορτηγά που μεταφέρουν τις ζωοτροφές.

Υπενθυμίζεται ότι, ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει τέσσερις περιοχές την Αγριελιά, το Διάσελο, το Βλαχογιάννι και την Βερδικούσια και εξυπηρετεί αρκετές δεκάδες κτηνοτρόφων που διατηρούν τις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή.

Για το θέμα είναι ενήμερος και ο δήμος Ελασσόνας, ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει μέσω της Περιφέρειας τα απαιτούμενα κονδύλια για να προχωρήσει στις εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου σε μήκος 8 χιλιομέτρων.

ertnews.gr 

[fbcomments]