Κυριακή 21.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η κάθοδος Αγοραστού και οι φήμες… για δεύτερο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

06.06.2022

«Να συμπληρώσει 19 χρόνια ! στην Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ο οποίος όπως διαμηνύουν συνεργάτες του όχι απλά δεν κάνει πίσω με τίποτα αλλά δεν τον απασχολεί αν απέναντι του κατέβει και άλλο ψηφοδέλτιο από τον ίδιο χώρο- που όπως ακούγεται το τελευταίο διάστημα είναι πάρα πολύ πιθανό– καθώς η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του παίρνει όσο περνάει ο καιρός εκρηκτικές διαστάσεις» επισημαίνει με άρθρο η  δημοσιογράφος Ελευθερία Τζανακούλη στο pineiosnews.gr, γιατί σαφέστατα η Λάρισα δεν είναι Τρίκαλα, όπου όλα τα σκιάζει η παντοδυναμία του Χρήστου Μιχαλάκη. Βέβαια στην παρακάτω ανάλυση, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του πως τα πράγματα θα είναι απίστευτα πιο δύσκολά για τον Περιφερειάρχη, αν ο Χρήστος Μιχαλάκης πάει στη Βουλή…

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα: «Ο Κώστας Αγοραστός που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει έναν πολύ κλειστό και ελεγχόμενο κύκλο ανθρώπων απομονώνοντας  φίλους, ικανούς πρώην συνεργάτες αλλά και ισχυρούς παράγοντες της ΝΔ που βρίσκονταν στο πλάι του χρόνια και επιλέγοντας να πορευτεί απέναντι σε όλους όσους του εισηγούνται πως τα πράγματα δεν είναι όπως ήτανε -προφανώς βασιζόμενος στην επιφανειακή στήριξη κάποιων φιλικών ΜΜΕ- που προτιμούν να του παρουσιάζουν μια εντελώς διαστρεβλωμένη εικόνα από αυτήν που πραγματικά επικρατεί ως προς την εκτίμηση στο πρόσωπο του..

Ετοιμάζει δημοσκοπήσεις;

Ένα από τα όπλα που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Αγοραστός είναι και η διεξαγωγή κάποιας «φιλικής»  προς το πρόσωπο του και με τη μορφή στοχευμένου ερωτηματολογίου δημοσκόπησης –σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη μερίδα του νεοδημοκρατικού κοινού που ακόμη δεν τον έχει βαρεθεί και τον παρακολουθούν για κάποιο λόγο-  και να τους πείσει πως θα είναι ο μόνος κατάλληλος σε ολόκληρη τη Θεσσαλία για αυτή τη θέση ξανά.. μετά από 14 χρόνια παρουσίας του στα έδρανα της Περιφέρειας!

Ασχέτως αν απέτυχε να διαχειριστεί και μία και δύο φορές τα πλημμυρικά φαινόμενα που επέφεραν ανεπανόρθωτο πλήγμα τόσο στην Καρδίτσα όσο και σε άλλες περιοχές του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ σειρά από μεγάλα έργα, ίσως τα πιο μεγαλεπήβολα που είχε υποσχεθεί, έχουν ακυρωθεί οριστικά. Χαρακτηριστικότερο όλων το Αντικαρκινικό Κέντρο στη Λάρισα, ενώ για την Πίστα Φόρμουλα Ένα στο Βόλο δεν ξανα ακούστηκε κουβέντα εδώ και δύομιση χρόνια από τότε που πρώτο εξαγγέλθηκε η μελέτη του.

Ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Σημαντικό ρόλο βέβαια ως προς την υλοποίηση των σχεδίων του θα παίξουν και οι εξελίξεις στο γειτονικό προς αυτόν όπως αποδείχτηκε ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, από όπου ο κ. Αγοραστός τις προηγούμενες εκλογές είχε τραβήξει ένα πολύ σημαντικό αριθμό ψήφων, λόγω και της παντελούς απουσίας αντιπολίτευσης από τον κ. Τσιλιμίγκα και την ομάδα του.

Ο νυν Περιφερειάρχης υπολογίζει πως θα λειτουργήσουν και πάλι αυτοί οι καταλυτικοί τοπικοί «παράγοντες» που συγκράτησαν τον κ. Τσιλιμίγκα στη θέση του υποψηφίου στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και πως θα τον έχει «αντίπαλο» ξανά, πράγμα που πιστεύει πως θα αυξήσει τις πιθανότητες του να επανεκλεγεί.

Βέβαια στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχουν ήδη προεξοφλήσει πως θα αναζητηθούν νέα πρόσωπα με ορμή και αέρα ανανέωσης και θα απομονωθούν από τις διαδικασίες επιρροής και επιλογής αυτοί ή αυτές που ανακατεύτηκαν σε «υπόγειες συμμαχίες» για προσωπικό πολιτικό όφελος.

Γκρίνιες στη ΝΔ

Εντός της Νέας Δημοκρατίας πάντως, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, η ατμόσφαιρα για τον κ. Αγοραστό μόνον «ερωτική» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι παλαιότεροι τον παρακολοθούν εδώ και αρκετά χρόνια με «μισό μάτι» να αδειάζει τον έναν ικανό συνεργάτη μετά τον άλλον και να προωθεί πρόσωπα που δεν φαίνεται να έχουν ισχυρές πολιτικές περγαμηνές για το μέλλον ή να είναι δικής του εξ’ολοκλήρου επιρροής, ενώ οι νεότεροι τον έχουν βαρεθεί με τις δεκάδες καθημερινές φωτογραφίες του να πλημμυρίζουν τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία σαν να διαφημίζεται κάποιο προϊόν πολυεθνικής.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τον πολιτικό κορμό του κόμματος που τον στηρίζει, εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο παγωμένα από ότι ήταν. Βέβαια γίνονται κάποιες προσπάθειες τον τελευταίο καιρό από κάποιους τοπικούς γνωστούς επιχειρηματίες και στελέχη της Περιφέρειας να πλευριστούν τα ένα δύο ισχυρά στελέχη του Πρωθυπουργού στην περιοχή και να μεταφέρουν τον καλό λόγο για τον Αγοραστό με τραπεζώματα και διάφορα άλλα, παρ’ όλα αυτά το κλίμα παραμένει μάλλον καχύποπτο για τον ίδιο».

[fbcomments]