Παρασκευή 05.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι εκλογές «σκοτώνουν» και την αγορά των Τρικάλων

20.01.2015

Σε καθίζηση είναι τις τελευταίες ημέρες η αγορά των Τρικάλων, κάτι που αρκεί μια κουβέντα με τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες να το διαπιστώσει κανείς.

Η κινδυνολογία των κομμάτων κυρίως από πλευράς της Ν.Δ. για grexit έχει οδηγήσει τους σε συναλλαγές μόνο απαραίτητων προϊόντων. Βέβαια το πρώτο μεγάλο χτύπημα για την αγορά, την ώρα μάλιστα που είχαν φανεί ελάχιστα δείγματα ανάπτυξης μέσα στο φθινόπωρο, ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό με την επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, παγώνοντας τους πάντες.

«Σήμερα όλη μέρα εισέπραξα λιγότερα από 10 ευρω, την ώρα που στις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν είχα χέρια να δίνω», θα πει στον «Ενεργό Πολίτη» επιχειρηματίας που έχει να κάνει με την εμπορία τροφίμων και ποτών. Ιδια ήταν και η εικόνα σε πολλούς άλλους τομείς, και ειδικά σε κάποια καταστήματα που τις προηγούμενες μέρες περίμενες στην ουρά, τώρα βρισκόσουν κατ’ ευθείαν στο ταμείο…

Μόνο χθες και σήμερα, από τη στιγμή δηλαδή που οι καταθέτες πληροφορήθηκαν ότι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ζήτησαν ενίσχυση στην χρηματοδότησή τους μέσω του ELA, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σηκώθηκαν από τις Ελληνικές τράπεζες περισσότερα από 2 δις. ευρώ.

Χ.Κ.