Κυριακή 23.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κακός καιρός και έλλειψη ρευστού πνίγουν την αγορά

06.04.2015

Θα καταφέρουν οι όντως πρωτότυπες ιδέες και πρωτοβουλίες του Εμπορικού συλλόγου Τρικάλων ν΄αυξήσουν τους τζίρους; Θα βοηθήσει ο καιρός να βγει ο κόσμος και να μπει στα μαγαζιά να ψωνίσει; Αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας, που ελπίζουν αυτές τις γιορτινές μέρες, εκτός από την Ανάσταση του Κυρίου να έρθει και η δική τους Ανάσταση. Γιατί αν δεν έρθει και συνεχιστεί το ίδιο μοτίβο στην αγορά, με την αναδουλειά και τους χαμηλούς τζίρους, πολύ φοβόμαστε  πως ο θάνατος του εμποράκου θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος. Κι όταν έχει να ανταγωνιστεί κάποιος μικρομεσαίος επαγγελματίας και τις μεγάλες αλυσίδες, τις πολυεθνικές και τα μεγάλα super markets που χτυπάνε τις τιμές, είναι ανοιχτά όλη μέρα κλπ. τότε μάλλον δυσκολεύει επικίνδυνα γι’ αυτούς η κατάσταση. Ενοίκια, ΟΑΕΕ, ΔΕΗ, επιταγές και χίλια δυό άλλα θα μαζευτούν για πληρωμή και άντε μετά να τα πληρώσεις άμα δεν έχεις εισπράξει…

Το περασμένο Σάββατο ο Εμπορικός σύλλογος Τρικάλων, έβαλε σε εφαρμογή πρωτότυπες μουσικό-αθλητικές εκδηλώσεις με συμμετοχή μικρών παιδιών, με τίτλο «Αγορά σε κίνηση» από τις 11:30 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων. Οι εκδηλώσεις δημιούργησαν σε περαστικούς και καταναλωτές μια όμορφη εικόνα, με σκοπό να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να τονωθεί η τοπική Τρικαλινή αγορά και τα προϊόντα της. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς σε μεγάλο βαθμό βοήθησε και ο ιδιαίτερα καλός καιρός

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:

Λαϊκοί και δημοτικοί χοροί και κατασκευή καλαθιών Λαζάρου στην οδό Ι.Αδάμ & Καρανάσιου από το χορευτικό συγκρότημα του  Δήμου Τρικκαίων.

Αθλητικές εκδηλώσεις στην οδό Βύρωνος, από το εργαστήριο οργάνωσης διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής του ΤΕΦΑΑ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)

Ελληνορωμαϊκή Πάλη στην οδό Καραϊσκάκη & Πλούτωνος από τον Α.Π.Σ. Τρικάλων.

Χθες Κυριακή που επίσης ήταν μέρα ανοιχτή για την αγορά, η κίνηση ήταν από ανύπαρκτη ως υποτονική, με πολλά καταστήματα να παραμένουν κλειστά παρά την απόφαση του Συλλόγου να ανοίξουν, ως τελευταία Κυριακή πριν το Πάσχα. Μερίδιο είχε βέβαια και ο άσχημος καιρός που αναμένεται να πάει έτσι μέχρι τα μισά της εβδομάδας. Η μόνη ελπίδα τώρα των εμπόρων είναι να υπάρξει αγοραστική κορύφωση τις τελευταίες 2-3 μέρες πριν το Πάσχα, αφού πολύς κόσμος θα προμηθευτεί τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι και θα κάνει και αγορές σε άλλα είδη.

Δημήτρης Παδιός