Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

 Ο  Αγιασμός των υδάτων στην Πύλη

07.01.2015

 Πλήθος κόσμου στην εορτή των Θεοφανείων στην Πύλη

Με την ανάλογη λαμπρότητα και επισημότητα  και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Πύλη. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις άρχισαν με την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύλης, παρουσία αρκετών πιστών και επισήμων.

Ακολούθησε πομπή από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  προς τον Πορταικό ποταμό (πίσω από το Δημαρχείο), όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λάζαρο Σταυραντώνη, παρουσία πλήθος πιστών και του Αντιδημάρχου κ. Βύρων Κατσίβελου εκπροσώπου του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα, των Αντιδημάρχων κ. κ. Σταύρου Ζιάκα, Νίκου Τόλια,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πύλης κ. Αθανάσιος Γιαννοτάκης  ,ο δημ. Σύμβουλος κ.Αθανάσιος  Μπόμπόρας, οκ. Πάύλος Μπόμπορας, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Χρίστος Παπαδογιάννης, οι δημ. Σύμβουλοι κ. Χρίστος Νάκος, κ. Χρίστος Μπακάλης, κ. Κων/νος Πλαστήρας,Κ. Αθαν. Κωστάκης, κ. Σωτ. Αγγέλης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Π. κ. Κων/νος Βοιτσίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνος κ. Κατερίνα Σουλιώτη, οι βουλευτές κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κων/νος Σκρέκας,ο πολιτευτής κ. Αθανάσιος Λιούτας, ο κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Στα παγωμένα νερά του Πορταικού ποταμού έπεσε και έπιασε τον Σταυρό ο τολμηρός Κωνσταντίνος Αθανασάκης μαραθωνοδρόμος, ανταποκρινόμενος, στο βαθύ αίσθημα της Χριστιανικής πίστης σε  μια από της μεγαλύτερες  γιορτές  Χριστιανοσύνης.

Στην συνέχεια στο Δημαρχείο Πύλης έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βσασιλόπιτας, ενώ προηγουμένως ο Αναπληρωτής του δημάρχου Κων /νου Μαράβα, κ. Βύρων Κατσίβελος, απεύθυνε χαιρετισμό ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους και ανάγνωσε το μήνυμα του δημάρχου που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας, Άγιοι Πατέρες εκλεκτοί προσκεκλημένοι Φίλες και φίλοι Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Είμαι σίγουρος και πιστεύω ότι ο καινούργιος χρόνος θα είναι καλλίτερος από πέρυσι με την βοήθεια του θεού.

DSC00906 DSC00912 DSC00917 DSC00930 DSC00956

Πιστεύω ότι όλοι μονιασμένοι και με αίσθημα αλληλεγγύης, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες πουν μας έφερε η κρίση. Οφείλουμε ο καθένας μας από την μεριά του μέσα από τον θεσμικό του ρόλο να κάνει ότι παραπάνω μπορεί.

Για να ξανανθίσει  το χαμόγελο στα  χείλη όλων μας. Από την μεριά μας σαν Δήμος Πύλης δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι πρέπει. Με σεβασμό στους ηλικιωμένους με αγάπη στους νεώτερους.  Και επειδή σήμερα βραβεύουμε τα παιδιά του Δήμου μας που αποφοίτησαν από το Λύκειο Πύλης και πέτυχαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά κάθε θυσία ώστε να γυρίσουν στην Πύλη στην Ελάτη και να έχουν δουλειές. Χρόνια Πολλά Καλή δύναμη.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και στην συνέχεια έγινε η κλήρωση όπου οι τυχεροί  μαθητές κέρδισαν διάφορα δώρα .