Κυριακή 12.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεφάντωσαν οι Αγιαμονιώτες στο χορό του Πολιτιστικού συλλόγου τους

16.03.2015 /

Άκρως επιτυχημένος, από κάθε άποψη, ήταν ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής, ο οποίος σημειωτέον μετρά μόλις δύο χρόνια ζωής με αρκετό όμως κοινωνικό έργο και πλήθος δραστηριοτήτων, αφού πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα στο κοσμικό κέντρο «Λείριο» που φιλοξένησε την εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι η Αγία Μονή είχε πολλά χρόνια να οργανώσει κάποιο χορό ή έστω κάτι ανάλογο, τότε καταλαβαίνει την αξία και τη σημασία του γεγονότος.

Στο χορό εμφανίστηκαν η παιδική χορωδία του συλλόγου η οποία απέδωσε γνωστά τραγούδια υπό την δ/νση της δασκάλας κ. Γιώτας Γκολίτου, ενώ μετά πήραν τη σκυτάλη το παιδικό χορευτικό και το χορευτικό ενηλίκων που χόρεψε παραδοσιακά βλάχικα και δημοτικά τραγούδια, με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων κ.κ. Θανάση Παπαγεωργίου και Λουκή Κοντονάσιου. Αμέσως μετά η πίστα πήρε φωτιά από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα. Στα συν της βραδιάς ήταν και η διεξαγωγή της λαχειοφόρου με πλούσια δώρα τα οποία ήταν προσφορά στο σύλλογο Αγίας Μονής, από πολλούς Αγιαμονιώτες επαγγελματίες, και όχι μόνο, της πόλης.

Στο χορό παραβρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσίγκας, οι Αντιδήμαρχοι Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη, Αλέκος Πολυμερόπουλος, Ηλίας Παπανικολάου, Χρυσόστομος Κυρίτσης, Γιάννης Κωτούλας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Τάκης Παζαϊτης, Φόρης Ρόμπος,ο ιερέας π. Αθανάσιος Κουμπής, οι διευθυντές των σχολείων της συνοικίας κ.α.

  Δ.Π.