Παρασκευή 27.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αγία Μονή – Τρικαλα: Ένας ξεχασμένος ποδηλατόδρομος…

03.07.2020

Αν πραγματικά θέλουμε να μιλάμε για ποδηλατοδρόμους στα Τρίκαλα, ένας είναι αυτός που θα σηματοδοτούσε την πραγματική του έννοια. Η σύνδεση της μεγαλύτερης συνοικίας της πόλης της Αγίας Μονής, με το κέντρο των Τρικάλων.

Εκατοντάδες είναι τα ποδήλατα που καθημερινά κάνουν αυτή τη διαδρομή και που οι ποδηλάτες με την ψυχή στο στόμα κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα ειδικά στο τμήμα του Μασόπουλου, μέχρι τις γραμμές του τρένου.

Όμως… καμιά δημοτική αρχή μέχρι σήμερα, παρότι πάντα έχει στις τάξεις της αντιδήμαρχο από την συνοικία, δεν θέλησε να σπάσει αυγά… για να κάνει τον σημαντικότερο ποδηλατόδρομο στην πόλη.

Μάλιστα στον σχεδιασμό των δύο κόμβων δεν προβλέπεται ΠΟΥΘΕΝΑ η παρουσία του ποδηλάτου… (δείτε το σχέδιο), κάτι για το οποίο, μόνο και μόνο για τα μάτια των καναλιών, ο δήμαρχος επαίρεται στην Αθήνα.

Σα να μην έφτανε αυτό, πρόσθεσε και μια νησίδα επί των ημερών του στο τέλος της Ασκληπιού, όπου θα μπορούσε να κάνει ένα μικρό τμήμα ποδηλατοδρόμου – πιλότου… για την υπόλοιπη Ασκληπιού.

Το θέμα έφερε την περασμένη εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή, μόνο και μόνο για την κουβέντα (αφού ποτέ δεν πάτησε πόδι ακόμη και όταν ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών έργων) ο Τάκης Παζαϊτης, παρότι εκεί εκλέγεται.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου Αγία Μονή – πεζόδρομος Ασκληπιού (για να συνδεθεί με το άλλο δίκτυο), σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου που έχει εγκαταλειφτεί, θα καθιστούσε τον υπάρχοντα δρόμο Πύλης, σε ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον Μύλο Ματσόπουλου που είναι κέντρο πολιτισμού, αλλά και που λόγω του «Μύλου των Ξωτικών» αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο χρονικό διάστημα όλο τον χρόνο.

Αυτά είναι έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στην πράξη και όχι η αναμόρφωση των πλατειών που θα μπορούσαν να περιμένουν…

Χρήστος Κοντός