Τρίτη 27.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αγέλη λύκων εντόπισε κυνηγός στο Πετρωτό Τρικάλων

19.10.2017

Τα άγρια ζώα εντοπίστηκαν στη θέση «Βούλα» προκαλώντας το φόβου του κυνηγού που μόλις πρόλαβε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης

Με ένα απρόσμενο περιστατικό βρέθηκε αντιμέτωπος ένας κυνηγός του Πετρωτού, ο οποίος προχθές κατά την διάρκεια του κυνηγιού βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αγέλη λύκων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το πρωί, όταν ο κυνηγός βρισκόταν στη θέση «Βούλα» μεταξύ Πετρωτού και Πετροπόρου. Έκπληκτος αντίκριζε μπροστά του μια αγέλη μικρών και μεγάλων λύκων που διερχόταν της αγροτικής, ημιορεινής περιοχής. Όπως υπογράμμισε μιλώντας στο «KriniTrikalon.gr» ο κυνηγός η αγέλη δεν υπήρξε επιθετική. Παρά το γεγονός ότι αντιλήφθηκε τον κυνηγό δεν του επιτέθηκε, αν και ο ίδιος πρόλαβε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα και να προφυλαχτεί από τυχόν επίθεση.

Ωστόσο η μετάδοση του γεγονότος στους κατοίκους των δυο χωρίων ήρθε να προκαλέσει θόρυβο και ταυτόχρονα φόβο, καθώς εικάζεται ότι οι λύκοι πιθανότατα να έχουν τη φωλιά τους σε κάποιο κοντινό σημείο, από τη θέση που εντοπίστηκαν. Οι φόβοι εστιάζονται σε τυχόν επιθέσεις σε αγρότες, κτηνοτρόφους αλλά και ζωικό κεφάλαιο, καθώς από την περιοχή διέρχονται αρκετοί κάτοικοι των δυο χωριών καθώς επίσης υπάρχει έντονη κτηνοτροφική δραστηριότητα.

KriniTrikalon.gr