Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση και στον Κώστα Βίρβο στον “Μανδραγόρα”

27.01.2016

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Έναρξη: 22.30
Είσοδος: 10 €

Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού Γρήγορη Μπιθικώτση, που φέτος κλείνουν 10 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας, μέσα από τα μάτια και τη φωνή του συνονόματου γιου αλλά και συνεχιστή του στα μουσικά δρώμενα, Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση.

Ο “ΣΕΡ “του Ελληνικού τραγουδιού, όπως χαρακτηριστικά τον ονόμασαν, σφράγισε με τη φωνή του αλλά και με τις προσωπικές του συνθέσεις το Ελληνικό τραγούδι και γαλούχησε τουλάχιστον τρεις γενιές Ελλήνων. Ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια κορυφαίων συνθετών που θα αντηχούν στα αυτιά μας όσο υπάρχει Ελλάδα.

Από τον Τσιτσάνη τον Βαμβακάρη το Χιώτη τον Ζαμπέτα και τον Άκη Πάνου αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες πού ο ίδιος συνέθεσε ,έως τον Σταύρο Ξαρχάκο τον Μάνο Χατζιδάκι και βέβαια τον Μίκη Θεοδωράκη. Η μεγαλοσύνη του και η δοξασμένη πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο συνυπήρξαν με τη σεμνότητα, την πραότητα, την καλοσύνη και την υπερηφάνεια. Η ψυχή και η φωνή του, η φωνή της Ελλάδας, αντιπροσώπευσε το αυθεντικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πολύπαθης χώρας μας.
Τράβηξε ψηλά, πολύ ψηλά και θα βρίσκεται για πάντα στην κορυφή.

Ένα Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Μπιθικώτση και στο μεγάλο λαϊκό μας ποιητή Κώστα Βιρβο. ΟΙ δυο τους έγραψαν πάνω από 300 τραγούδια από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος αυτών έγιναν τεράστιες επιτυχίες όπως ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ ,ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΖΑΡΙΑ ,ΕΓΝΑΤΙΑΣ 406,ΚΑΡΑΒΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΞΕΝΗ ,ΣΤΟΥ ΜΠΕΛΑΜΗ ΤΟ ΟΥΖΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

Οι δυο τους ήταν στενοί φίλοι και Συνεργάτες για πάνω από 50 χρόνια .Ο Κώστας Βιρβος ήταν και νονός του Γρήγορη Μπιθικώτση του Νεώτερου που με την εμφάνιση αυτή Θυμάται και τιμά και τους δυο πατεράδες του .

Τον Γρηγόρη Γρ. Μπιθικώτση συνοδεύουν επί σκηνής η ορχήστρα <Γρηγόρης Μπιθικώτσης > με μαέστρο τον Σπύρο Παγιατη και 2 γυναικείες φωνές ..
Σπύρος Παγιατης – ΠΙΑΝΟ ΠΛΗΚΤΡΑ

Μαρινόπουλος Δημήτρης – ΚΙΘΑΡΑ

Βασιλόπουλος Δημήτρης – ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

Καραχαλιος Γιάννης – ΝΤΡΑΜΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Σπύρος Παγιατης

[fbcomments]