Δευτέρα 13.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Άφησαν στην …μοίρα της την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων

16.01.2019

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, μέσω ανακοίνωσης που υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Αναγνώστου κ ο γ.γ. Γρηγόρης Κουκουσούλης εκφράζει «δημόσια την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία της, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο της παντελούς έλλειψης καθαριότητας στις Υπηρεσίες της Δ.Α. Τρικάλων. Είναι αδιανόητο εν έτη 2019 πλέον, να μην τηρούνται και να μην διασφαλίζονται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις Υπηρεσίες».

Όπως τονίζουν «η εθελοντική συνεισφορά των συναδέλφων στη καθαριότητα των Τμημάτων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο σκοπός και ο στόχος της δουλειάς του αστυνομικού. Οι αστυνομικοί μεριμνούν πλέον να προμηθεύονται τα απαραίτητα καθαριστικά και να καθαρίζουν οι ίδιοι τις Υπηρεσίες που υπηρετούν, γεγονός που από τη μια μεριά προκαλεί οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και από την άλλη προκαλείται επιπλέον φόρτος εργασίας των ήδη απαραίτητων και απαιτητικών καθηκόντων τους. Είναι αναγκαίο να σημειωθεί, πως με τον ίδιο τρόπο γίνεται η καθαριότητα των υπηρεσιακών οχημάτων λόγω έλλειψης αντίστοιχων κονδυλίων.

Ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών είναι πλέον ορατός όχι μόνο στους εργαζόμενους αστυνομικούς αλλά και στους πολίτες. Στους χώρους των Αστυνομικών Τμημάτων περικλείονται και τα κρατητήρια, όπου το ίδιο παθογόνο περιβάλλον βιώνουν οι κρατούμενοι σε αυτά και ομοίως οι πολίτες που προσέρχονται σε καθημερινή βάση στις Υπηρεσίες. Επομένως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως δεν αποτελεί ένα νοσηρό πρόβλημα μόνο για τους εργαζόμενους αστυνομικούς αλλά και για τους κρατουμένους αλλά και τους ίδιους τους πολίτες της κοινωνίας μας».

Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως «επειδή οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους αστυνομικούς αποτελεί θεμελιώδη δικαίωμα τους, επειδή υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, καλούμε και απαιτούμε από την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία την τήρηση της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας και την άμεση εξεύρεση λύσης».

Η Ένωση καταλήγοντας δηλώνει «παρούσα, δίπλα στους συναδέλφους που καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους σε ένα παθογόνο περιβάλλον, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η καθαριότητα των χώρων των Υπηρεσιών δεν είναι θέμα που θα αντιμετωπιστεί με τις «πλάτες και το φιλότιμο» των συναδέλφων αστυνομικών, τονίζοντας πως «η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων είναι αδιαπραγμάτευτη».