Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Για τα μάτια μιας γυναίκας η αεροπειρατεία στην Κύπρο

29.03.2016

Συναγερμός έχει σημάνει στις κυπριακές αρχές ασφαλείας, καθώς λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της Egyptair, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της Egyptair στο Twitter, ο αεροπειρατής κρατά ομήρους τα επτά μέλη του πληρώματος και τέσσερις επιβάτες -δύο Βρετανούς, έναν Ιρλανδό και έναν Ιταλό. Όλοι οι άλλοι επιβάτες απελευθερώθηκαν. Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι.

Επικαλούμενο το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, το Reuters μετέδωσε πως ο αεροπειρατής είναι ένας 27χρονος Λίβυος, ο οποίος ζήτησε πολικό άσυλο.

Τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά απομακρύνουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και δείχνουν πως τα κίνητρα του δράστη είναι προσωπικά. Και το Reuters, αλλά και κυπριακά μέσα μεταδίδουν ότι ο αεροπειρατής ζήτησε να επικοινωνήσει με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει ένα τετρασέλιδο γράμμα. Πληροφορίες θέλουν την γυναίκα να μεταβαίνει αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε το πρωί, την ώρα που το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο. Ο αεροπειρατής ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στη Λάρνακα, απειλώντας να ανατινάξει τα εκρηκτικά τα οποία φέρει επάνω του.

Tο αεροσκάφος προσγειώθηκε στο χώρο ασφαλείας του αεροδρομίου, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας που απέκλεισαν τον αερολιμένα.