Παρασκευή 21.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αδιάκοπη η κοινωνική μέριμνα του Δήμου Τρικκαίων – Στοιχεία για το Α εξάμηνο 2020

09.08.2020 /

Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να στηρίζει πολίτες που αντιμετωπίζουν συνέπειες της κρίσης. Οι Κοινωνικές του Δομές, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την αμκε ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ, ίδιους πόρους και χρηματοδότηση και από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, προωθούν και υλοποιούν τις δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Εστιατόριο αποτελούν δομές που ενισχύουν τρικαλινούς και τρικαλινές. Η εξαμηνιαία λογοδοσία – παρουσίαση δημοσίως, όλων των δράσεων, αποδεικνύει την τεράστια προσφορά των Δομών. Με τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας, όλες τις δομές και τη σε σύντομο διάστημα λειτουργία του ενιαίου κέντρου – δομής Κοινωνικής Μέριμνας, ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί δράσεις που αποτελούν δίχτυ προστασίας για ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δράσεων των 4 Δομών, για το πρώτο εξάμηνο του 2020, είναι

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν 286
Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν 686
Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν 31.640

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη   ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου.

Λειτουργεί από  Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ.

Τηλ. 24310 26880

 

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

Δημότες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση 24
Δημότες που εξυπηρετούνται περιστασιακά 22

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ του Δήμου Τρικκαίων απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ.

Παρέχει καθημερινά υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και ψυχαγωγία.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10 π.μ.   ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310-25402

 

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν 102

 

Μ.Ο. μερίδων ανά ημέρα 148
Αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν 26.640
Αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση) 160.000

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν γεύματα και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών και των οικογενειών τους.

 

Για να χορηγήσετε μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Εστιατορίου.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310 25400

 

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση) 122
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά 161
Αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν 20.764 €

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  χορηγεί σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Για να χορηγήσετε φάρμακα κλπ υλικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Φαρμακείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο.  Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Τηλ. 24310 25600

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

 

[fbcomments]