Σάββατο 27.02.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Άδεια δημοπράτησης στο δήμο Μουζακίου για το έργο «αθλητικές εγκαταστάσεις Μουζακίου»

23.09.2015

• Με προϋπολογισμό 369.000 ΕΥΡΩ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε την άδεια να δημοπρατηθεί το έργο «Αθλητικές Εγκαταστάσεις Μουζακίου» το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 369.000 ΕΥΡΩ και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την δημοπράτηση και υλοποίησής του.
Το έργο με τίτλο «Αθλητικές Εγκαταστάσεις Μουζακίου» θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Μουζακίου που βρίσκεται στην οδό από Μουζάκι προς Λαζαρίνα και αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου, τη δημιουργία στίβου με συνθετικό τάπητα 6 διαδρομών, την επίστρωση με συνθετικό τάπητα του γηπέδου μπάσκετ και την επίστρωση με συνθετικό χλοοτόπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5..
Πιο αναλυτικά προβλέπεται να γίνει η τοποθέτηση, περιμετρικά του γηπέδου, τεσσάρων (4) σιδηροϊστών ύψους 18 μέτρων με έξι προβολείς στην κορυφή τους (2000W έκαστος προβολέας) για τον φωτισμό του γηπέδου. Προκειμένου να εδρασθούν οι σιδηροϊστοί θα γίνει εκσκαφή σκάμματος 2,8μ. Χ 1,6μ. Χ 1,2μ. όπου και θα κατασκευασθεί βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 με κατάλληλα αγκύρια για την τοποθέτηση των σιδηροϊστών. Για την ηλεκτρική διανομή θα κατασκευασθεί πίνακας διανομής (πίλλαρ) από όπου θα ηλεκτροδοτηθούν οι προβολείς με καλώδιο τύπου ΝΥΥ 4Χ10mm2 που θα τοποθετηθεί εντός πλαστικών σωληνώσεων Φ63. Η όδευση των σωληνώσεων με τις καλωδιώσεις θα είναι υπόγεια για την οποία και απαιτείται η εκσκαφή χάνδακα διαστάσεων 0,30μ. πλάτους και βάθους 0,70μ. που θα συνδέει τις βάσεις των σιδηροϊστών με τον πίνακα διανομής. Στο σχέδιο που επισυνάπτεται παρουσιάζεται αναλυτικά η θέση των σιδηροϊστών με τους προβολείς περιμετρικά του χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου καθώς και η εκσκαφή του χάνδακα τοποθέτησης των σωληνώσεων με τις καλωδιώσεις αλλά και του πίνακα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (πίλλαρ).
Επίσης θα δημιουργηθεί στίβος με ελαστικό τάπητα προδιαγραφών IAAF πάχους 13-15 χιλιοστών, κατά μήκος της βόρειας πλευρά του γηπέδου ποδοσφαίρου που θα περιλαμβάνει 6 διαδρομές των 1,22μ και συνολικού μήκους 126 μέτρων. Στο γήπεδο μπάσκετ θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας (ακρυλικός) πάχους 2,5-3,0 χιλιοστών προδιαγραφών ITF και θα τοποθετηθούν 4 μεταλλικά παγκάκια ενώ στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 θα αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας με συνθετικό τάπητα νέας γενιάς προδιαγραφών FIFA με πάχος πέλους 60 χιλιοστών και επίσης θα τοποθετηθούν νέες μεταλλικές εστίες διαστάσεων 3μ Χ 2μ. ενώ θα ενισχυθεί και η υφιστάμενη περίφραξη.
Στο χώρο του στίβου και του γηπέδου του μπάσκετ πριν την τοποθέτηση του τάπητα θα γίνει επίστρωση αρχικά με ισοπεδωτική ασφαλτική στρώση για εξομάλυνση του δαπέδου και εν συνεχεία επίστρωση με ασφαλτική στρώση πάχους 50 χιλιοστών για την διαμόρφωση του τελικού δαπέδου με τις αναγκαίες κλίσεις, προκειμένου να τοποθετηθεί ο συνθετικός τάπητας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 369.000,00€
και αναλύεται ως εξής : Εργασίες : 300.000,00€
ΦΠΑ 23% : 69.000,00€
«Ένα ακόμη σημαντικό έργο για το Δήμο μας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης μετά την υπογραφή της άδειας δημοπράτησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του έργου για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Μουζακίου. Με την ολοκλήρωση του έργου το γήπεδο του Μουζακίου θα αναβαθμιστεί λειτουργικά προς όφελος της αθλητικής νεολαίας της περιοχής μας. Εδώ να θυμίσουμε πως το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου λειτουργεί υποδεχόμενο ομάδες και ελεύθερους αθλούμενους, ενώ έχουν δημοπρατηθεί και ξεκινά η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Μαγούλα και στην Κρανιά» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.