Τετάρτη 21.10.2026 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παιανία: Νέα στοιχεία για τη σπείρα που έκλεψε καλώδια χαλκού 25 χιλιομέτρων – Ταυτοποιήθηκαν 18 άτομα

21.10.2026 /

Συνελήφθη σπείρα που κατηγορείται ότι είχαν αφαιρέσει καλώδια χαλκού μήκους 25 χιλιομέτρων, συνολικής αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ, από εργοτάξιο στην περιοχή της Παιανίας.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 13 άτομα, ηλικίας από 50 έως και 19 ετών.

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και εμπρησμό οχήματος ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 6 δράστες.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων κλοπών καλωδίων χαλκού, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, από εργοτάξιο στην περιοχή της Παιανίας και μετά έρευνα, ταυτοποιήθηκαν 18 άτομα ως δράστες των συγκεκριμένων κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συλληφθεντες, προσέγγιζαν βραδινές ώρες το εν λόγω εργοτάξιο στην περιοχή της Παιανίας, όπου αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες καλωδίων χαλκού, συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων, με τη «λεία» τους να πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, κατά τη διάπραξη των κλοπών, φέρεται να προκάλεσαν πυρκαγιά σε κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των καλωδίων, για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές.

[fbcomments]